Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Lämmintä vettä

jormas: Pitkin kesää on päiviksen kanssa etsitty hänelle mieluisan lämmintä vettä. Uimassa kylläkin on käyty lähes jäiden lähdöstä. Vesi on mielestämme uimakelpoista silloin, kun se on sulaa. Tutuksi kuitenkin on tullut lausahdus: "Hui kun kylmää." Mutta tänään ne viimein löytyivät. Lämpimät vedet nimittäin.

Aamusta lähdimme nimittäin kohti Keski-Suomea, minä ajaen ja päivis Matkakodin työhuoneessa etätöitä tehden. Ja kun puikoissa olin, oli reitinvalintakin minun. Elämän tähden on nimittäin Jokilaakson lisäksi hankkinut uimavettä muualtakin. Yksi niistä on Jämsän kupeessa oleva Rapula-tila, jossa on mahdollista uida pohjavedessä. Motto siellä on: "Tahdotko viettää hyvän Rapulapäivän?"


Sieltä ovat tämän päiväisen blogimme pari kuvaa. Yhdistyksemme on antanut alueen Jämsän seudun koiranharrastajien käyttöön siistimisvastuuta vastaan. Alue näyttikin oikein siistiltä ja oli oikein mukava pulahtaa ahventen joukkoon lampeen. Niitä nimittäin siellä on lievästi sanottuna melkoisesti.

Jos koiranharrastajat pitävätkin lammen seudun siistinä, samaa ei voi sanoa nuorisosta, joka viettää iltaisin ja varmasti vähän öisinkin aikaansa Rapulassa.

Mutta kertakaikkiaan yli ymmärrykseni menee "vastuulliset" isukit ja kai äiditkin, jotka näyttävät tuovan käytöstä poistamiaan kodinkoneita läheiseen metsään. Yli ymmärryksen se menee varsinkin siksi, että käytännössä kaikki kodinkoneet saa jättää maksutta kierrätyspisteisiin.

Mutta se siitä. Matka jatkui Laukaan Pitkäniemeen, sillä Nurmisenjärven rannalla on Päivis Place. Ja siellä se uimavesi vasta lämmintä oli. Tasan 28 astetta. Myös lummenippu oli löytänyt vesitiensä lauturimme päähän. Ulpukoita siellä oli ollut jo ennestäänkin. Mukava päivä ja ilta kertakaikkiaan.

Ei kommentteja: