Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Uusia virityksiä Jokilaaksossa

jormas: Omia polkuja kulkevien kaupalla kuulee yhtä jos toista. Tänään kuulin entiseltä naapuriltani äidistäni aivan uuden tarinan ajalta, jolloin minua ei liene ollut vielä olemassakaan. Kerrotun tarinan mukaan Tuusulassa järjestettiin aikoinaan missikilpailut, jossa äitini olisi valittu miss Tuusulaksi. Tivasin jutun perään, jonka kertoja oli kuullut aikoinaan äidiltään, että onkohan totta kanssa? Niin tämä lapsuuden naapurini sanoi, että ei nyt pane päätä vadille oliko se miss Tuusula, mutta niissä kauneuskilpailuissa äitini joka tapauksessa oli menestynyt. Totta tai tarua, mutta tämä selittäisi oman kauneuteni, jonka perimää olenkin vuosikymmenten saatossa eräänkin kerran pohdiskellut.

Tähän tulee lähdepohjaisen Pikkulammen konttisaunalaituri
Tuusulan Jokilaaksossa eli kotikunnaillamme on jatkettu kaikkea sellaista arkeeni kuuluvaa, joka ei ole päivän päälle. En nimittäin tee enää mitään rahan vuoksi, mutta sitäkin enemmän kaikkea vähemmän kiireellistä, tarpeetonta ja tarpeellista.

Eilen Hans Malmlund kävi tekemässä viime kesänä aloittamansa entisten sähkötolppien siirron. Viime kesänä häntä parikin kertaa aiheesta muistutin ja vastaus oli aina sama, että en ole unohtanut. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut ja tolpat jatkoivat lojumistaan ja käyttötarkoitusta odottaen Jokilaaksossa.

Tähän rakennamme päiviksen nimikkosaarelle Strandön sillan
Tänä keväänä muutin strategiaa ja puhuin asiasta Hansin veljelle. Mutta ei auttanut sekään. Etsivä kuitenkin löytää ja viimein löytyi tähänkin probleemaan oikea naru, josta vetäistä. Tapasin nimittäin Lahelan lähikaupassamme Hansin vaimon, jolle murheeni kerroin. Ja niinpä samana iltana Hans soitti, että laitetaan tukit tai tolpat sinne minne oli puhekin.

Ei kommentteja: