Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 6. kesäkuuta 2014

Raparperipiirakkaa

päivis: Yksi ensimmäisistä kesän merkeistä on raparperi. Se lykkää vartta sen verran innokkaasti, että varsille pitää keksiä hyötykäyttöä. Kaikkia varsia Jormakaan ei jaksa syödä. Minulle raaka raparperi ei maistu. Ensimmäiset varret ryöppäsin aamujogurtin kanssa syötäväksi.

Tänään siirryin astetta vaikeampaan raparperien hyötykäyttöön. Tein piirakkaa. Kaupan pakastekaapista ostin paketin murotaikinaa. Maitotuotekaapista poimin mukaan vaniljarahkaa ja vaniljajogurttia. Kas tässä valmista piirakkaa iltakahvin kanssa nautittavaksi.

Samalla uunin lämmityksellä leivoin seesamikeksejä, joiden reseptin ilokseni löysin uudelleen vuosien jälkeen. Olen ihan koukussa niihin ja mikä parasta, keksien leipominen on tosi helppoa. Graham- (5 dl) ja soijajauhojen (1 dl) lisäksi tarvitaan vähän suolaa, 5 rkl öljyä, seesamin siemeniä (1 dl) ja rusinoita (100g). Taikina kaulitaan ohuehkoksi ja ajellaan taikinapyörällä suunnilleen neliskanttisiksi paloiksi. Paistetaan 200 asteessa kunnes alkavat vähän saada väriä pintaan.

Seuraava leipomus on varmaan mustikkapiirakka, kunhan marjat kypsyvät. Kuntopolun reunassa olevassa rinteessä kasvaa mustikoita ja jos mitään yllätystä sään suhteen ei tule, rinteestä saa taas monet aamumarjat ja varmaan mustikoita riittää piirakkaankin.

Vadelmiakin Jokilaaksossa kasvaa. Niistä en tee mitään, vaan ne syödään ihan sellaisenaan tai jogurtin seassa. Mutta niiden aika ei ole vielä pitkään aikaan.

Ei kommentteja: