Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 23. toukokuuta 2014

Laukaa veti taas puoleensa

päivis: Vaalit olivat hyvä syy ajaa työpäivän jälkeen Laukaan-kotiin. Olen Laukaassa kirjoilla ja tarkoituksella jätin ennakkoäänestyksen väliin äänestääkseni varsinaisena vaalipäivänä täällä kotikunnassani. Muistin jopa ottaa mukaan ilmoituksen äänioikeudesta, jonka ansiosta tietojeni löytyminen tapahtuu nopeammin kuin ilman sitä. Äänestyspaikka on Kuusan koulu, joka on minulle ihan vieras, mutta eiköhän se gps:n avulla löydy.

On syitä muitakin. Käymme taas kotiväkeni luona Palokassa ja tietysti hoidamme viikonlopun kauppaostokset Minimanissa. Olemme sen ottaneet ihan erityissuosikiksemme. Kerran törmäsimme (tai ainakin näimme matkan päästä) siellä ministeri Virkkuseenkin, joka mahdollisesti Brysseliin päästyään tuskin ehtii enää viipyillä Minimanin hyllyjen välissä.

Kävimme Laukaassa myös pari viikkoa sitten, jolloin Keski-Suomen kevät oli vielä paljon etelän kevättä jäljessä. Vaan eipä ole enää. Tuomen kukintakin saattaa olla jopa pitemmällä kuin kotipuolessa Tuusulassa. Kun tätä kirjoittelen iltakymmenen aikoihin, lämpömittari näyttää ulkona vielä noin 23 astetta. Saattaa olla lämpimämpää kuin etelässä.

Vuorenkilven kukinta näyttäisi olevan jo ohi. Huomenna pitäisi viitsiä kitkeä pois niiden ympärillä viihtyvät kortteet. Ja yllätykseksemme myös monta vuotta sitten hankittu omenapuu on kukkinut oikein runsaasti. Kun on kyse tästä nimenomaisesta puusta, runsaasti tarkoittaa joitakin kymmeniä kukkia - tai vähintään kymmentä ainakin. Miten lienee sitten omenien laita. Joskus reilu viisi vuotta sitten saimme siitä yhden omenan. Pienen. Puumme on perheomenapuu, jonka runkoon on istutettu kolmen eri omenalajin oksat. Jos kaikki olisi sujunut niin kuin pitää, puu tuottaisi kolmenlaisia omenoita, viimeisimpänä kypsyisivät syysomenat.

Loistavan sadon antanut, rehevä mustaviinimarjapensas on jonkun taudin kourissa ehkä. Siltä puuttuvat kokonaan lehdet suuresta osasta oksia. Harmi, sillä pensaan marjat ovat olleet erinomaisen makuisia. Viinimarja on siitäkin hyvä pensas, että sen satoa voi syödä vielä syksymmälläkin, vaikka marjat olisivat kypsyneet jo kesällä. Nyt pitää varmaan tyytyä Jokilaakson viinimarjoihin, jotka eivät valitettavasti vedä vertoja Laukaan marjoihin.

Ei kommentteja: