Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 24. toukokuuta 2014

Tasa-arvoako?

jormas: Minut valittiin yhden järjestön puheenjohtajaksi, joka tekee työtä naisten parissa. Mutta yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi eivät pääse miehet lainkaan. Koska kuitenkaan sääntöjen mukaan hallitusta ei tarvitse valita jäsenistöstä, valittiin hallituksen puheenjohtajaksi minut. Olen siitä hyvin otettu, sillä moni sukupuoleni edustaja ei ole "kavunnut" samaan asemaan.

Se laittoi ajatuksia liikkeelle. Esimerkiksi, että miten yhteiskunta ja laki mahtaisivat suhtautua järjestöihin, jotka tuottaisivat palveluita verorahoin ja saavat ehkä esimerkiksi Raha-automaattiyhdistyksen avustusta. Ja eivät ottasi esimerkiksi jäsenikseen kuin miehiä. Onko edes tälläisiä yhteiskunnan varoin toimivia miesjärjestöjä?

Entä mitä silloin tarkoittaa, että ei saa syrjiä sukupuolen perusteella? Ja jos ei saa syrjiä sukupuolen perusteella, niin mitä se käytännössä tarkoittaa joissakin maassa laillisen aseman saaneiden sukupuolineutraalien kohdalla? Maailma menee osaltaan suuntaan, jota en kaikelta osin ymmärrä.

Tosin en ymmärrä sitäkään miksi meillä on laki mies- ja naiskiintiöistä käytännössä kaikissa kunnallisissa ja valtiollisissa luottamuselimissä. En ymmärrä sitä siksi, että meillä on miehillä ja naisilla ollut mahdollisuus olla ehdokkaana erilaisiin poliittisiinkin tehtäviin ja äänestää sata vuotta tasavertaisesti. Naisia on lisäksi miehiä enemmän, johtuen ilmeisesti heidän korkeammasta iästä. Siitä seuraa luonnollisesti, että jos naiset äänestävät naisia, niin meillä on joka paikassa naisenemmistö. Miksi on tarvittu laki? Vihreässä liikkeessä esimerksi on naisia enemmän, naiset äänestävät enemmän naisia ja taisi yhdessä vaiheessa olla molemmat ministeripaikatkin naisten kansoittamia.

Minulle se sopii enkä elämöi tai kirjoita tästä siksi. Kirjoitan siksi, että uskon naisen olevan yhtä tyhmän tai viisaan kuin mieskin on. Joten oletan, että heidän on tehtävä samat virheet miesten tavoin. Siitä ei seuraa pelkkää hyvää.
Huono-osaisuus näyttääkin kasaantuneen miehille ainakin seuraavissa ryhmissä: syrjäytyneet, asunnottomat (80 %), yömaja-asukit (95 %), alkoholistit ja huumeiden käyttäjät, vangit (95 %), tarkkailuluokkien oppilaat ja työkyvyttömät pitkäaikaistyöttömät. Lisäksi itsemurhan tehneistä 80 % on miehiä.

Ei kommentteja: