Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Taikauskoksi sanottaisiin meillä päin

päivis: Toisen uskonnolle on helppo hymähtää, jopa nauraa. Ainakin sisään päin mekin teemme joskus niin, kun näemme jonkun rukoilevan punaisen limsapullollisen ja riisiannoksen äärellä suitsukkeen palaessa. Oikeasti emme tiedä, ketä rukoillaan ja miksi, mutta näky on täällä lähes päivittäinen. Varsinkin erilaisia pieniä ruoka- ja juoma-annoksia on monessakin paikassa vähintään merkkinä siitä, että siinä on äskettäin joku rukoillut jonkun asian puolesta tai jotain vastaan. Näin ainakin oletan.

Parvekkeemme tarjoaa oivan näköalapaikan seurata muun muassa tuota thaimaalaista uskonnonharjoittamista. Tänään näimme jotain uutta. Vastapäisen talon edustalle ajettiin uuden karhea lava-auto. Autosta nousi pari miestä, jotka avasivat ovet ja nostivat konepellin pystyyn. Uusi autoko oli jo alkanut keittää tai moottoritilaan oli tullut joku muu ongelma? Ei suinkaan. Auto oli tuotu siunattavaksi.

Vastapäisessä talossa työskentelee nainen, jota kutsumme verkkomekkonaiseksi, sillä hänellä on joka päivä päällään erilaisia verkkomalliin kudottuja neulemekkoja. Tänään hänellä oli vielä lisännyt olkapäälleen pitkän huivin. Se ehkä kuului hänen virka-asuunsa auton siunauksesta vastaavana henkilönä.

Sisältä kannettiin pieniä ruoka-annoksia, suitsuke sytytettiin ja nainen ryhtyi tehtäväänsä: ripsimään auton kylkiin ja lavalle vettä jonkin viherkasvin lehdellä. Autolla tulleet miehet seurasivat tapahtumaa kunnioittavan oloisina. Tosin ympärillä tapahtui kaiken aikaa tavanomaisia arkiaskareita: syötiin, juotiin, tupakoitiin ja kissat mourusivat keskenään. Arvanmyyjäkin yritti käydä paikalla.
Meneillään on takarekisterikilven siunaus.
Nainen kävi tarvikkeineen istumassa hetken aikaa autossa ja siunasi vielä lopuksi rekisterikilvet. Kun tilaisuus näytti päättyneen, paikalle tuotiin kaiuttimia, joiden kautta kadulla soi kaunis thaimaalaismusiikki. Kaikki siunaukseen osallistujat tuntuivat olevan tosissaan. Miksi siis me kyseenalaistaisimme tilaisuuden arvon ja merkityksen?

Ensi lauantaiksi saimme itsekin kutsun osallistua siunaustilaisuuteen. Nyt on kyse maan siunaamisesta. Universal Group, joka rakentaa tulevaa thaikotiamme, Seven Seasia, aloittaa toisenkin kohteen täällä Jomtienilla. Firma on saanut tarvittavat luvat Savanna Sandsin rakentamisen aloittamiseksi ja sitä tietysti edeltää rakennusmaan siunaaminen. Seven Seasin kohdalla tehtiin samoin, mutta sitä emme päässeet todistamaan. Vaikka auton siunaus vähän hämmensikin, maan siunaamisen voi ymmärtää paremmin.

Ei kommentteja: