Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 18. maaliskuuta 2014

Elämää Siamin lahden rannalla

päivis: Moni toivotti lähtiessämme tänne minulle "hyvää lomaa". Korjasin heti, etten lähde Thaimaahan lomailemaan, sillä otan työt mukaan ja teen niitä etänä. Tämä on mahdollisuus, jonka olen työnantajan kanssa sopinut. Lomallakin sentään olen osan ajasta, sillä viime vuosilomasta on pitämättä yhdeksän päivää.

Teen töitäni Thai-kodin työpisteessäni tai parvekkeella. Vähän työn sen hetkisestä laadusta riippuen, saatan työskennellä myös aurinkovarjon alla rantatuolissa tai altaalla. Iltaisin tietokone tulee vielä matkassani yöpöydälle, sillä olen pitänyt asiallisena vastata Suomesta vielä normaaliin työaikaan tuleviin sähköposteihin eli niihin jotka joku lähettää ennen oman työaikansa päättymistä. Jos olen ennättänyt nukahtaa sitä ennen, vastaan Suomen aikaan aamuyöstä.

Tänään osallistuin myös Pattaya Suomi-Seura ry:n kokoukseen, jonka sihteerinä toimin. Kokouksissamme on aina paljon puhuttavaa, joskus asian vierestäkin ja jutut rönsyävät. Tänään oli hallituksen järjestäytymiskokous, joka piti sisällään myös pykälän Pattaya Suomi-Seuran suunnitelmista hankkia omat tilat. Asiasta on jo päätetty, mutta silti monta mutkaa on matkassa, ennen kuin varat tiloihin on hankittu. Olemme kuitenkin toiveikkaita uuden toimipaikan ja taloudenkin järjestymisen suhteen. Töitä asian eteen on silti tehtävä kovasti.
Olemme Jorman ja puheenjohtaja Riston kanssa käyneet
katsomassa eräitäkin tyhjillään olevia tiloja seuran tarpeita
ajatellen. Tämän mielenkiintoisen, mutta vähän rapistuneen
autiotalon näemme Jorman kanssa melkein joka päivä
aamulenkillämme Jomtienin rantakadun varrella.

Uudet tilat ovat saaneet vastustustakin osakseen ainakin siitä syystä, että ne eivät tule sijaitsemaan täällä Jomtienilla, vaan lähempänä Pattayan keskustaa Pratamnakin kaupunginosassa Buddhakukkulan juurella. Luulen, että suurin osa arvostelijoista asuu nykyisten toimitilojen lähituntumassa, mutta ei ota huomioon sitä, että lähemmäs Pattayaa siirryttäessä paikka palvelee paremmin siellä asuvia suomalaisia. Osa heistä ei ehkä koskaan halua tulla Jomtienin Soi Welcomelle, koska kokee sen olevan liian kaukana. Kaikkia ei voi valitettavasti miellyttää.

Ei kommentteja: