Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 15. helmikuuta 2014

Tilastoja

Jormas: Aloitimme blogin pitämisen 14.10.2011. Ensimmäinen blogi julkaistiin kello 15:08. Kaikkiaan eiliseen mennessä olemme  päiviksen kanssa kirjoittaneet noin kahden ja puolen vuoden aikana 855 kirjoitusta. Katselukertoja koko aikana on ollut 35 300. Kommentteja niihin on tullut 106 kappaletta. Se on valitettavan vähän, jotta voisimme olla osa vuorovaikutteista, sosiaalista mediaa. Tietysti lukijamäärämmekin on kovin vaatimaton, sillä sellaisiakin blogeja on, joissa lukijoita päivässä on enemmän kuin meillä vuodessa.

Ennen nykyistä blogialustaa kirjotin ainakin kahta eri blogia. Niihin saatan palata jossain vaiheessa, jos ja kun.......

Kirjoituksiamme luetaan nykyisin monessa maassa. Kymmenen suurinta ovat Suomi, Yhdysvallat, Venäjä, Thaimaa, Saksa, Yhdistynyt kuningaskunta, Ukraina, Ranska, Malesia ja Serbia. Itse epäilen, että ainakin Ruotsi puuttuu tilastoista. Emme tiedä ovatko ulkomailla olevat lukijamme suomenkielentaitoisia, käyttävätkö he käännöskoneita ja niin edelleen tai miksi he ylipäätään käyvät sivuillamme. Olisi mukava saada "sieltä jostakin" joskus joku palaute.

Luetuin kirjoitus koko aikana on ollut "Merikontti, koti ja asunto". Toisena on kirjoituksemme Keski-Uusimaa -lehden kielteisen julkisuuden kestojulkkiksen, Juhani Sjöblomin tekemästä vapaaehtoistyöstä.

Mutta miksi sitten pidämme blogia? Tärkein syy lienee oma mielemme ja itsemme ja että tästä on tullut tapa. Ehkä on itsellekin hyväksi purkaa mieltään tavalla tai toisella niin myöteisessä kuin kielteisessäkin hengessä.

Vaikka kommentteja ja palautteita on vähän, on joukossa myös niitä, jotka kertovat lukevansa blogiamme joka päivä. Joten kirjoittamisillamme lienee jotain merkitystä myös muille.
Kun olin palkkatöissä, tiesin myös työnantajani lukevan blogiamme. Sain siitä palautettakin. Kielteistä ja myönteistä.

Kaiken kaikkiaan palautetta on tullut myös sahköpostilla, chatilla, tekstiviesteillä ja muun muassa facebookin kautta. Niistä voimme päätellä ainoastaan, että emme osaa yhtään sanoa muutamaa tuttua lukuunottamatta ketkä blogisivuillamme käyvät saati sitä lukevat.

Mutta kirjoittaminen on mukavaa. Kun kännykät yleistyivät, ajattelin ja taisin sanoakin, että ihmisten kyky ja halu kirjoittaa katoavat kokonaan. Mutta harvoin olen ollut niin totaalisen väärässä, sillä oletan esimerkiksi nuorten kirjoittavan tänä päivänä enemmän kuin koskaan. Sähköpostien, blogien, chatien sekä tekstiviestien käyttö on monelle arkipäivää. Hyvä niin.

Ei kommentteja: