Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 19. joulukuuta 2013

Rannalle päiviksen ja muiden kaa...

jormas: Toissa päivänä meillä oli Pattaya Suomi-Seuran hallituksen kokous, jossa oikeastaan ainoana asiana käsittelimme voisiko Seura saada tavalla tai toisella omat tai niihin rinnastettavat tilat.

Maksamme nimittäin melkoisesti vuositasolla vuokria, joka kaikki on luonnollisesti käyttöpääomasta pois. Toki rahaa menee omien tilojenkin hankintaankin vuosikymmenten ajan, mutta sijoitus ei mene silloin niin sanotusti muiden taskuun. Omiin tiloihin sijoitettu raha onkin yhdenlaista säästämistä, jossa varat ovat ja säilyvät tallessa. Näin uskon asian laidan olevan myös Thaimaassa, sillä kiinteistöjen arvo on täällä jatkanut tasaista nousuaan.
Ehkä omat tilat myös motivoisivat enemmän. Niitä olisi myös kannustavampaa pitää kunnossa, kun tietäisi, että hyöty ei mene vuokranantajalle, vaan jäisi jäsenistölle.

Jos päädymme malliin, jossa jokainen halukas voisi käytännössä olla omistaja ja omistaa pienen palasen, esimerkiksi 500 eurolla, niin siihen lystiin lähtenee myös Elämän tähden ry. Jotta pääsemme yhtiön perustamisasiassa eteenpäin, oli toissa päivänä löydyttävä 10 000 bahtin (n. 250 €) alkusijoitus, jonka avulla saamme perustettavan yhtiön yhtiöjärjestyksen laadinnan työn alle. Maksoin tämän päiviksen kanssa. Oletan, että sijoituksen maksaa Elämän tähdeltä, sillä olla mukana Pattayalla lisäämässä suomalaisten ja heidän ystäviensä hyvinvointia on kovastikin yhdistyksemme tarkoituksen mukaista toimintaa.

Tänään on meillä tarkoitus ottaa porukalla lavataksi ja reissata sen kanssa parikymmentä kilometriä etelään pitkin Siaminlahden meren rantaa. Siellä on vesi kirkkaampaa, joten otan snorklausvälineet mukaan tutkiakseni hieman mitä eloa ja oloa on veden pinnan alapuolella. Mukana seuraa myös tietty ristikkolehti ja kirja sekä älypuhelin, jotta aika enemmän tai vähemmän auringon alla kuluu loistavassa seurassa rannalla. Hankintojakin on reissun vuoksi tehty. Hankimme molemmat neljän euron rantamatot, joten mikä on niiden päällä maatessa. Reissusta ehkä lisää, kun se on takanapäin.

Ei kommentteja: