Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 20. joulukuuta 2013

Khao Kheowin eläintarhassa

päivis: Tämä päivä sujui eläimellisissä merkeissä, kun ajelimme Sirkan ja Paavon kanssa moottoripyörillä Khao Kheowin ylistettyyn eläintarhaan. Taksi olisi tietysti tiennyt suoran reitin paikan päälle, mutta pyörillä mennessä olimme Googlen reittihaun ja turhan epätarkan kartan varassa. Ajelimme jonkin matkaa harhaan, kunnes oikea tie perille löytyi. Thaimaassa tiellä kulkijan vaikeutena ovat lukuisat mainostaulut, joiden joukosta tienviittoja voi joskus olla vaikea erottaa. Ja sitten jos erottaakin, ne saattavat olla pelkästään thaikkukirjaimin merkitty.

Eläintarha on niin suurella alueella, ettei sitä kannata lähteä kiertämään jalkaisin. Tai miksei kannata, jos haluaa ottaa vierailun myös liikunnan kannalta. Omien pyörien tai autojen lisäksi reitin voi kiertää golfkärryillä. Myös vähän isommat vaunut kuljettavat kävijöitä halki valtaisan eläintarha-alueen.
Välillä piti miettiä, kumpi joukko oli yleisöä: rannalla töllistelevät ihmiset
vai ihmisten kotkotuksia vallihaudan takaa seuraavat apinat.
Khao Kheow on muistaakseni Thaimaan kolmanneksi suosituin turistikohde ja jollain lailla eläintarha on tullut palkituksikin. Suurin osa eläimistä elää melko väljissä oloissa. Häkkitarhoja siellä ei tainnut olla kellään ja moni eläimistä pääsi kosketuksiin ihmisten kanssa. Tai ehkä asia on toisinpäin: ihmiset pääsivät koskettelemaan eläimiä.

Suosikkinani mieleen jäivät valtaisat sarvikuonot, joista yksi vaati kaiken aikaa lisää syötävää limaiset huulet törröllään. Myös musta joutsen oli hieno nähdä. Vaikka eläimet oli varmasti aamulla jo ennätetty ruokkia, ei se useimpien ruokahalua näyttänyt vähentävän. Orangitkin ryntäsivät heti hakemaan banaaneja, kun niitä niille heitettiin. Vain kaksi valkoista leijonaa tyytyi pysymään paikoillaan. Toinen niistä ei edes vilkaissut kävijöihin, vaan veteli unia kaikessa rauhassa.

Takaisin tullessa harhauduimme jotenkin Bangkokista tulevan tien laidalta väärään suuntaan ja jossain vaiheessa huomasimme ajelevamme kohti Sattahipia. Rayonkaan ei tainnut olla enää kaukana, kun päätimme auringon johdattelemana kääntyä tieltä pois toiseen suuntaan. Aikamme ajettuamme löytyi Bangkokin tie, jota olimme yrittäneet vältellä. Huomasimme olevamme lähes siellä saakka, mistä eläintarhaan mennessä piti poiketa sivuun. Tulipahan katseltua maisemia.

Ei kommentteja: