Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 3. joulukuuta 2013

Jomtien ja Pattaya elävät murroksen aikaa

jormas: Pattayan turismielinkeinona on voimakkaassa murroksen tilassa. Alku- tai jatkosysäyksenhän nykyiselle menolle antoivat Vietnamin jenkkisotilaat, jotka viettivät lomiaan Pattayalla. Tunnettua läpi koko maailman on, että sodassa riittää luoteja ja kuolemaa jokaiselle, mutta puute on rakkaudesta ja sen kohteista. Naisista. Ja Thaimaan kauniit naiset vastasivat tähän puutteeseen ja kysyntään.

Tänä päivänä saattaa kuitenkin olla niin, että amerikkalaiset ovat muualla ja Jomtienilla on enemmän venäläisiä turisteja kuin kaikkia muita falangeja yhteensä. Venäläisille tämä onkin suosittu lomakohde, jonka käyttöä helpottaa Suomen kaltainen, kuukauden viisumivapaus ja usein kohtuullisen lyhyt matka meidän kotimaahamme verrattuna.


Mutta venäläisille Thaimaa on perhekohde ja he eivät etsi täältä juurikaan nais- eikä seksiseuraa. Näin saattaa olla myös lisääntyvien intialaisten ja kiinalaisten laita. Ja kun he eivät juuri ainakaan vielä pelaa golfia, on kaksi suurta matkailun vetovoimatekijää murroksessa. Naiset ja golf.
Sitä en osaa arvella mihin suuntaan edelle mainittujen kansalaisten lomatarpeiden osalta mennään, mutta heidän määränsä näyttää tällä hetkellä lisääntyvän vuosi vuodelta.
Pattaya Suomi-Seura on niin sanotulla Soi Welcome-kadulla, jonka päässä on Soi Welcome-hotelli, joka aikoinaan toimi myös Aurinkomatkojen hotellina. Nyt sitä asuttavat pääosin venäläiset, joiden ansioista kotikadullamme on paras ruokaravintolatarjonta vuosiin. Joten ilman Suomen itäistä naapurimaata, olisi kotikatummekin tarjonta tyhjien tilojen lisäksi valitettavan yksipuolinen.

Tiedän, että suomalaisten vuoksi täältä eivät katoa muut turistit, joten olen päättänyt tulla heidän kanssaan toimeen kykyjeni mukaan. Lisäksi elämä on opettanut, että ahdistava mieli ahdistaa eniten itseä. Ymmärrystä lisää muistelu osan suomalaisten käyttäytymisestä Keihäsmatkojen alkuaikoina ja vieläkin, varsinkin Tallinnan matkoilla yöllä sekä päivällä.
Myös thaimaalaisten, lähinnä Bangkokin seudulta tulevan keskiluokan määrä lisääntyy. He ovat tiukasti työn ja talouden sykkeessä kiinni. He tulevat Pattaya ja Jomtien beacheille loman ja viikonlopun viettoon. Myös muulta päin maata tänne tulee paljon maan kansalaisia. Heidänkään lomatarpeistaan minulle ei ole mitään käsitystä.

Sen olen huomannut, että kun jossakin valmistuu uusi condo tai vastaava, on omistajista usein iso osa thaimaalaisia. Joten niin sanotun ulkomaalaisomistuksen ja -kiintiön lisäksi myös thaiomistus menee kaupaksi. Jostain luin myös, että Pattayan kaupunginjohtajan ykköstavoitteita on saada Skytrain Bangokista Pattayalla saakka. Sitä odotellessa nautitaan elämästä, toisistamme sekä elosta ja olosta vaikkapa rantatuolissa.


Ei kommentteja: