Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 2. joulukuuta 2013

Thaimaan tuoksut

päivis: Tänään nenään osui poikkeuksellisesti pahoja hajuja, kun kävelimme Jomtienin rannan kävelytietä pitkin. Roskat olivat hakematta ja haju sen mukainen. Roskankeruun ongelmia on ollut meidänkin kotikadullamme, mutta jotenkin hajut tuntuivat siedettävimmiltä. Meillä roskankeruun ongelmaksi selvisi roska-auton hajoaminen. Mitenkäs keräät mitään, jos välineet eivät ole kunnossa. Kun auto saatiin takaisin liikenteeseen, roskakuskit tekivät pitkän päivän meidän kadullamme, mutta varmaan muuallakin.

Enimmäkseen Thaimaassa tuoksuu hyvälle. Olen jo tottunut katukeittiöidenkin tuoksuihin, jotka lihaperäisinä eivät oikein aluksi istuneet minulle. Nyt en niitä juuri huomaa tai sitten lihan hajut on onnistuneesti peitetty jollain mausteilla.

Jossain vaiheessa olin haistavinani kardemumman tuoksun yhdessä jos toisessakin paikassa. Mutta kun kukaan muu ei vahvistanut havaintoani, piti uskoa, että erehdyin tuoksun lähteestä tai sitten koko tuoksua ei ollutkaan.

Seuran salaattipöydän antimissa on paljon
tuttuja suomalaistuoksuja.
Asuntoomme Pattaya Suomi-Seuran neljänteen kerrokseen kantautuu usein hyviä tuoksuja. Erityisesti näin tapahtuu keskiviikkoisin, kun seuralla keitetään lohikeittoa. Varsinkin siihen silputtavan tillin tuoksu on aromikas. Toinen ruokahalua, tai paremminkin makean halua herättävä tuoksu leijailee meille asti, kun keittiössä paistetaan korvapuusteja.

Jormakin on alkanut tuoksua. Tunnistan hänen olevan lähellä, vaikka silmäni olisivat kiinni. Tuoksu on kookoksen. Jorma joutuu hoitamaan golf-kentällä polttamiaan huulia ja tekee sen kookosrasvalla. Se on yksi minun lempituoksuistani. Toivon silti, että Jorman huulet paranevat, sillä huulissa olevan rakkulat eivät ole mikään mukava asia.

Ei kommentteja: