Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Joulu tulee Pattayallekin

päivis: Vaikka joku aika sitten kirjoitin, että täällä ei tarvitse joulua miettiä, niin kyllä se täälläkin näkyy siellä täällä punaisine joulukuusineen ja joulun herkkukoreineen. Ja monin tavoin. Joulumusiikki ei kaupoissa juurikaan soi ja netin Jouluradiokaan ei ihan niin hyvin kuulu kuin ehkä pitäisi.

Joulua enemmän täällä ehkä valmistaudutaan uuteen vuoteen. Kun meidän seuraava vuotemme on 2014, on se thaimaalaisen kalenterin mukaan 2557. Varmaan jossain muuallakin käytetään samaa ajanlaskua.
Tämä on ehkä jonkun thaimaalaisen somistajan näkemys joulusta.
Huomenna juhlitaan kuninkaan syntymäpäivää, joka tietysti on yksi vuoden kohokohdista. Sen johdosta Bangkokin mellakatkin keskeytettiin. Saa nähdä, jatkuvatko ne syntymäpäivän juhlinnan laannuttua. Näin epäillään.

Jos noita joulun merkkejä haluaisi keksiä lisää, niin voisi vaikka väittää, että harjakauppiaita kulkee kadulla tavanomaista enemmän. On harjakaupan sesonki, koska thaikodeissa valmistaudutaan joulusiivoukseen. Uskokoon kuka haluaa, mutta jostain muusta syystä harjat käyvät hyvin kaupaksi. Tai mistä minä sitäkään voisin tietää, käyvätkö. Vähän tähän tapaan täällä jutut lähtevät ainakin meidän suomalaisten keskuudessa liikkeelle. Kuulijan pääteltäväksi jää, minkä verran jutuissa on perää.

Meilläkin on muuten sellainen viuhkan mallinen paikallinen harja, joka ei ole ergonomisesti ollenkaan hyvä, mutta sillä on mukava huiskia roskat täkäläisen malliseen, pitkävartiseen rikkalapioon.

Ei kommentteja: