Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 22. marraskuuta 2013

Monenlaista auttajaa Pattayalla

päivis: Täällä Thaimaan kotimaisemissa liikkuessa törmää monenlaiseen auttajaan. Joskus auttaminen voi olla varsin kyseenalaista. Esimerkiksi kun kurjalla tyttöbaarikadulla (en edes tarkoita Walkingstreetiä) nuori thaikkuneitokainen tarjoutuu auttamaan vanhaa ukon körilästä. Todellisuudessa auttaminen voi tässä tapauksessa tarkoittaa esimerkiksi apua ukon rahojen tuhlaamisessa. En jäänyt seuraamaan, etenikö avuntarjous auttamiseksi, mutta luulen ukon olleen jo sen verran kokenut konkari, kun kyseiselle kadulle oli erehtynyt menemään, ettei luultavasti haksahtanut neidon viekoitteluun.

Mitä minä siellä kadulla sitten tein? Olen joskus kävellyt yhden samannäköisen kadun poikki mennessäni Pattayan kakkoskadulta rantakadulle. Silloin huomasin, että baarien ja halpojen hotellien joukossa oli jonkinlainen terveysneuvontapaikka, oletettavasti baarityttöjen ja ehkä muidenkin tukiasema. Kun sen joskus aikaa sitten huomasin, ei ollut paremmin aikaa tutustua siihen, joten yritin ottaa nyt asian uudelleen esiin. Mutta olin ilmeisesti väärällä kadulla. Pattayan puolellahan baarikatuja riittää. Toisaalta Pattayan viehätys piileekin siinä, että kaikki mahdollinen hyvä ja paha maan ja taivaan väliltä tuntuu löytyvän sieltä.

Mutta auttajien auttaja Pattayalla on Gerry T. Rasmus, hawaiilainen, josta olemme tänne muutamaan kertaan ennenkin kirjoittaneet. Gerry kulkee autollaan pitkin rantoja ja varmaan muuallakin ja antaa apuaan huonokuntoisille koirille ja ihmisille. Tänään näimme aivan hirveässä kunnossa olevan koiran, jolla oli koko vasen kylki auennut ja tosi pahasti tulehtunut. Mieleen tuli heti, että miten tästä saa tiedon Gerrylle. Vaan hänen Facebook-sivuiltaan tuon koiran kuva löytyikin kahden päivän takaa. Silloin se tosin ei vielä kuvan mukaan ollut niin pahassa kunnossa kuin nyt. Luotan, että Gerry pitää koirasta huolen ja oikeasti toivon, että se päätyisi koirien taivaaseen. Niin huonossa kunnossa se oli. Laitoimme Gerrylle viestin ja päivitetyn koiran kuvan Facebookin kautta.

Suomalaisenkin "auttajan" tapasimme aamulenkillä. Mies oli jostain saanut kouraansa kolme perinteisen mallista katuharjaa, joista hän yritti saada aikaiseksi yhden toimivan harjan. Kaikkien kolmen harjakset kun olivat niin huonossa kunnossa, ettei millään niistä olisi voinut harjata kunnolla. Mutta kun kolmesta tekee yhden, varmasti toimii. Mies ihmetteli ääneen, mistä hän saisi tongit, että voisi irrottaa harjaksia kiinni pitävät rautalangat. Kuinka ollakaan, Jormaltahan sellainen löytyi. Kuuluu vakiovarustuksiin.

Mies nypläsi aikansa ja sai harjakset irti. Meidän osuutemme päättyi siihen ja mies jäi jatkamaan tuunaamistaan.Ei kommentteja: