Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 5. lokakuuta 2013

Pyykinpesua Merikonttikodissa

päivis: Valitsimme Merikonttikodin kylppäriin kuivaavan pesukoneen, jotta pesutorni ei olisi niin massiivinen. Ei ole, koska on vain yksi laite. Sockmannin hulluilla päivillä näkyy jonkun päivän tarjouksena olevan Hooverin vastaavanlainen tuote. Omamme taisi olla hieman kalliimpi. Hoover maksaa vain alle 400 euroa eli suunnilleen kai pelkän pesukoneen verran.

Merikonttikodin pesukonetta on käytetty vasta muutama kerta, sillä sosiaalikontin säiliössä on ollut vettä, joka on ensin pitänyt saada käytettyä. Nyt on siirrytty kokonaan pyykkäämään uudella koneella. Ohjelmat ovat vielä vähän hakusessa.

Laitoin koneellisen 60 asteen pyykkiä. Ei siinä mitään. Kone pesi, mutta ilmeisesti samaan ohjelmaan olisi voinut lisätä myös kuivauksen. Sitä en tehnyt ja vanhasta tottumuksesta käänsin pesun jälkeen vesihanan kiinni. Valitsin kuivausohjelman, joka ei mitenkään suostunut käynnistymään. Aikansa kakisteltuaan se ilmoitti näytöllä, että vesihana on kiinni. Jännitimme, peseekö kone pyykit uudelleen, kun käänsin hanan takaisin päälle, vai kuivaako se ne. Jostain syystä kuivaus vaatii vesihanaa olemaan auki. Pyykit olivat sopivan kuivat ohjelman päätyttyä.

Luin joku päivä farkkujen "pesemisestä" niin, että pesukoneen sijaan ne voisikin laittaa pakastimeen. Tuntui aika hurjalta. Miten likatahrat katoaisivat pakkasessa? Ajatus tuntuu aivan järjettömältä. Täitä on tapettu pakkaskäsittelyllä, mutta että likaakin. Tänään Jorma vielä sattui lukemaan netistä jonkun innostuneen pyykinpesusta pakastamalla. Farkkujen lisäksi pakastimeen ovat lentäneet koemielessä muutkin rytkyt. Ehkä pakastaminen on joku tulevaisuuden trendi, josta minun kaltaiseni perinneihmiset joutuvat vielä myöntämään, että oikeassa olivat nämäkin edelläkävijät.

Ei kommentteja: