Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Kirppari tai kirpputori nimeltä Omia polkuja kulkevien kauppa

jormas: Ihmiset keksivät välillä mitä erilaisempia syitä juhlimiseen. Joten niin mekin. Tänään on päiviksen tekemää banaanikakkua tarjolla, sillä juhlimme hänen kuorma-auton ajokortin kymmenvuotispäivää. Simppeliä eikö totta?

Mutta jotain on tehtykin ja me olemme päättäneet perustaa kaupan. Tai niin olimme päättäneet jo ajat sitten. Tarkoitukseen oli varattu raliat viisisataa neliötä siivottua ja remontoitua tilaa. Se oli tavaraa täynnä, omasta takaa oli työntekijätkin kuntouttavasta työtoiminnasta sekä asiakkaita pilvin pimein, niin ikään omasta takaa. Heistä osa oli saanut ja sai sosiaalitoimesta maksusitoumuksen hankintoihin, joiden avulla moni olisi voinut tehdä asunnostaan huomattavasti viihtyisämmän. Sanoisin, että kodin. Ja kauppa kävi, kunnes firmaan tuli päällikkö, joka omasta  mielestään tiesi kaiken minkä minäkin ja päälle roppakaupalla lisää. Ja ajatti kaikki isolla vaivalla hankitut tavarat kaatopaikalle ja tiedä minne. Eilen kävin katsomassa mitä tiloille kuuluu. Epäsiistiä kuuluu, sanon minä. Että jos pitää joku asuntonsa epäsiistinä, niin niin pitää vuokranantajakin ainakin osin omat tilansa. Moni kulkee päivittäin ohi ja nimenomaan ohi sekä toteaa ehkä, että ei kuulu työnkuvaan. Ja joku, joka tämän lukee, toteaa, että ei kuulu Soinillekaan.

Mutta me Elämän tähden ry:ssä teemme kirpparin ja laitamme sille nimeksi "Omia polkuja kulkevien kauppa".
Joten jos aihe jonkun sytyttää mukaan hyvän asian puolesta tekemiseen, niin ei kun rohkeasti vaan yhteyttä. Kultakaivosta emme kenellekään lupaa alussa eikä varmasti tulevaisuudessakaan. Mutta tarjoamme vähintäänkin kulukorvausta vastaan mielekästä tekemistä ja seuraa sekä mahdollisuuden kulkea kanssamme omia polkuja Camel-bootseilla tai  ilman.
Tilan tarkoitukseen olemme vuokranneet Hyrylän keskustasta ja ensi viikolla syvennymme siivoukseen, sähköistykseen sekä paikkojen maalaamiseen. Sen jälkeen alkaa kamojen roudaus sisään. Ja kun vuosi vaihtuu, on kaupassa täysi touhu päällä. Ehkä......

Ei kommentteja: