Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Asuntomessujen kysymyksiä Merikonttikodista

päivis: Yksi päivä lehdistölle ja kolme muille messuvieraille on antanut jonkun viitteen siitä, mikä Merikonttikodissa kävijöitä kiinnostaa. Messuilla tosiaan Duokotimme on Merikonttikoti ja siihen on tyytyminen ja taipuminen.

Onko tämä vitsi? Se oli ehkä hauskin kysymys Merikonttikodista, mutta kysyjä ei vielä ollutkaan käynyt sisällä Duokodissa. Muutama on kysellyt lattialämmityksen perään. Kontti antaa ehkä mielikuvan siitä, että siellä on talvella kylmä ja lattian rajassa varsinkaan ei saa palella. Ehkä olemme saaneet kysyjät vakuuttuneeksi siitä, että lämmintä piisaa, kun olemme ladelleet lämmitystavat: ilmalämpöpumppu, varaava takka, säteilylämmittimet, lämmöntalteenotto.

Lämpöeristys on myös kiinnostanut. Seinissä 10 cm SPU-levyä, lattiassa 23 cm ja katossa 20. Ja kerrottu on myös tarinaa siitä, miten kolminkertaiset lasit ym. vaikuttaisivat lämpöarvon laskennalliseen lopputulokseen, jos vain laskentaohjelmat ymmärtäisivät, että omakotitalo voi olla 50-neliöinen.

Aika moni on tiennyt etukäteen messuilla olevasta Merikonttikodista tai ehkä ovat ainakin lukeneet siitä kaikille kävijöille jaettavasta TM Rakennusmaailmasta. Monilla on myös omakohtaisia kokemuksia merikonteista ja niistä onkin syntynyt mukavia keskusteluhetkiä.

Myös Mulltoan ekokäymälä tuntuu kiinnostavan ihmisiä. Siitä haluttaisiin esitteitä, joita meillä ei ole. Netistä esimerkiksi tästä osoitteesta löytyy tietoa Mulltoan käymälöistä: http://www.sunwind.fi/userfiles/_pdf/_mulltoa/international_brochure-suomennos.pdf.

Kontin siirreltävyys on myös herättänyt kysymyksiä ja osalle on ihmetys, että se ylipäätään on palautettavissa kahdeksi kontiksi messujen jälkeistä kuljetusta varten. Ihmiset ovat ylipäätään olleet kuitenkin iloisen yllättyneitä näkemästään, viisastelevia besserwissereitä ei paikalla ole käynyt kovinkaan monta.

Ei kommentteja: