Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 12. heinäkuuta 2013

Asuntomessujen erikoisuus, kohde nro 29?

päivis: MTV3 oli verkkosivuillaan otsikoinut Merikonttikodista kirjoitetun jutun yllä olevaan tapaan. Kysymysmerkki on minun, mutta kyllähän Duokoti taitaa aikamoinen erikoisuus olla suurten ja kalliiden omakotitalojen välissä. Mutta yksi asia jäi mieleen erään kävijän kommentista. Hänen mielestään Duokoti oli avara, mutta muut omakotitalot eivät sitä hänen mielestään olleet. En ole muihin kohteisiin ennättänyt tutustua, joten en tiedä, kokisinko samoin.

Yhden kohteen kävin kuitenkin katsomassa. Se oli messujen pienin "talo", 11-neliöinen huone korokkeelle rakennetulla sängyllä ja pienellä keittiön siivulla. Kylppäriä ei näkynyt, joten ehkä se pitäisi sitten ostaa erikseen. Jonkinlainen paloista rakennettujen tilojen yhdistelemisen mahdollisuus oli ymmärtääkseni tarjolla.

Erikoisuus tai ei, oli mukava huomata, että muutama messukävijä kertoi tulleensa paikalle nimenomaan Merikonttikotia katsomaan. Ja moni tunsi kohteen luettuaan siitä lehdistä tai netistä.

Kävijöitä riitti. Kuva tosin on otettu vähän ennen
sulkemisaikaa, kun päivän ryysis alkoi jo hellittää.
Vain kaksi ynseää kävijää kohtasin muuten oikein positiivisten messuvieraiden joukossa. Yksi rouva marmatti miehelleen, että "älä kuvittelekaan, että meille hankitaan ekovessa". Nainen oli vakuuttunut, että sen tyhjentäminen jäisi hänen hommakseen ja siihen hän kieltäytyi ryhtymästä. Naisella ei selvästikään ollut kokemusta ekovessojen tyhjennyksestä. Minusta se ei ole mitenkään kauhea paikka. Rouvalla oli ehkä huono päivä, kun oikein mikään muukaan asia ei tuntunut olleen kohdallaan.

Toinen yrmistelijä ilmaisi kokeneensa Multoan (ekovessan) hajuhaittoja aiheuttavaksi. Hänelle tosin tuntui vasta messuilla valjenneen, että tuulettimen pitää olla koko ajan päällä. Käyttäjät olivat kai laittaneet sen välillä pois päältä ja eiköhän se silloin alakin haista.

Hauskaksi itse koimme sen, että Merikonttikoti kiinnosti suuresti muutamaa ulkomaalaista kävijää. Viron televisio pyysi tyhjentämään Duokodin vierailijoista, jotta he saattoivat kuvata kunnolla sisätiloja. Eräs suomea venäläisittäin puhunut nainen oli niin ikään hyvin kiinnostunut talostamme. Hän visioi sellaisesta itselleen kesäasuntoa. Myös japanilainen pariskunta ihastui Duokotiin. Ja ihmeellistä tässä jotenkin on se, että ulkomailta tulevat ihmiset ihastelevat ja meillä viranomaiset ovat vastahakoisia asialle. Tai ei siis tietenkään Tuusula, joka on myöntänyt Duokodille määräaikaisen rakennusluvan ja vieläpä melko haasteelliseen paikkaan kaavoittamattomalle rantarakentamisen, tulvien ja lentomelun (ei häiritse meitä) alueelle.

Ei kommentteja: