Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 11. heinäkuuta 2013

Asuntomessuja ja joutsenia

jormas: Nyt on Asuntomessujen ensimmäinen päivä takana, joka ei ollut vielä niin sanotulle yleisölle avoin. Kyseessä olivat tiedotusvälineet ja sen sellaiset, joiden kanssa puhumis- ja poseerauspuuhaa riitti. Oli hyvin mielenkiintoisia keskusteluja, kuten myön päänavauksia, jotka voivat johtaa pitkällekin tai ainakin jonnekin tuntemattomaan.

Ehkä yksi hyvinkin mielenkiintoinen havainto oli, että kun ennen konkreettista konttikotikohdetta puhuessamme merikontteihin tehtävistä asunnoista, oli kommentti usein: "Nepä ovatkin varmasti oiva ratkaisu asunnottomuuteen." Nyt kun ihmiset näkivät valmiin Duokodin, ei kukaan enää maininnut, että siinäpä oiva koti asunnottomalle. Kun vastaavasti saimme kuulla monen suusta, että onpas hieno ja mielenkiintoinen, niin voisi kuvitella tavallisen ihmisen ajattelevan tai ei ajattelevan lainkaan, että ei kai asunnottomille nyt kuitenkaan näin hienoja. Mene ja tiedä. Takana on kuitenkin lähes 250 esittelytunnista ensimmäiset kuusi, joten paljon on puhumista vielä edessä.

Asuntomessut on myös julkaissut kohteet netissä. Tässä Duokoti: http://www.asuntomessut.fi/hyvinkaa-2013/kohde-29-merikontti.

Kuvan joutsenlapset eivät liity kirjoitukseen
Mutta päivän tai oikeastaan aamun paras ja mieltä ilahduttavin tapahtuma oli Jokilampiemme joutsenmaailmassa. Meillä nimittäin oli monena vuotena viettänyt lammilla aikaansa joutsenpariskunta, joka kuitenkin kävi pesimässä jossain muualla. Mutta tänä aamuna, kun menimme aamu-uinnille lipui kansallislintupariskunta majesteetillisesti salmen takaa. Ja perässä 2-3 poikasta. Kyseiset joutsenetkin ovat aivan selvästi tottuneet meihin, sillä mahduimme oikein hyvin uimaan samaan lampeen. Joutsenet vaatteet päällä ja me ilman.

Ei kommentteja: