Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Suvimarkkinoita ja rikesakkoja

jormas: Liikenteen valvontakameroissa verrattuna live-tutkaan poliisipartion kera on se hyvä puoli, että voi jatkaa menoaan entiseen tapaan, koska vasta perästä kuuluu, jos on kuullakseen ja jos on tarve.
Näin oli myös oma laitani, josta blogikuva on todisteena. Kun niin sanottu sakkolappu tuli postitse, ei se mikään ilon aihe ole, mutta en siitä närkästykään, sillä koskaan ei ole poliisi minua rankaissut (eikä yrittänyt) ilman syytä. Pysäköinninvalvoja sitä vastoin on ja senkin tarinan saatan joskus kertoa.
Vaimo totesi, kun oli kartturi peitetty, että kukas blondi sulla on ollut kyydissä

Kun viimeksi pyysin peltipoliisin räpsäyttämää kuvaa, ei sitä meinannut irrota virkavallan hyppysistä millään. Poliisitäti ilmoitti, että meillä on linjattu, ettei niitä lähetetä. Tähän totesin, että satavarmasti lähetetään ja saat aivan itse päättää kuinka pitkän kaavan mukaan sen teet. Täti tähän, että kuinka niin? Sanoin, että kiistän rangaistusvaateen yhteiskunnan piikkiin sillä perusteella, etten ole varma olenko ajanut. Näin juttu menee raastupaan ja silloin on pakko antaa minulle todisteena oleva materiaali, niiden joukossa kuva. Hän tovin tuumasi ja ehdotti, että maksanko sakon suosiolla, jos hän lähettää kuvan. Tähän totesin: "Jo vain." ja kuva tuli ja minä maksoin mitä lupasin.

Tällä kertaa toimin päinvastoin. Kyseenalaistin sakon sanoen, että ajajia voi olla autolla pilvin pimein, sillä Merikonttikodin ja Hyvinkään asuntomessujen vuoksi meidän jengistä monikin suhaa väliä Jokilaakso-Hyvinkää eestaas. Ja kas, kuva tuli suosiolla ja poliisi-, tällä kertaa sedälle vastasin, että vaimo se ei ainakaan ole, sillä hänellä ei ole partaa. Kuvamuistolle hintaa tuli rikesakon verran eli alle satkun.

Tänään olimme Hyrylän torilla, jossa oli Suvimarkkinat. Aatteen ja tavaran myyjiä oli melko tavalla, mutta ostajia ei ollut tungokseen asti. Kotiseurakuntakin taisi loistaa  poissaolollaan, kuten osa puolueistakin. Tarjottavaakin heillä taisi olla vähemmän kuin ennen. Se saattaa nimittäin mennä niin, että vaalien läheisyydessä soppaa riittää kaikille koko ajan, mutta vaalikauden keskellä ei muille kuin hätäisimmille. Joten ostimme riihikuivalla rahalla muikkuja, kasviksia ja perunoita. Oli hyvää ja ei jäänyt kiitollisuuden tai muunkaan velkaa kenellekään aatteen tarjoajalle.

Ei kommentteja: