Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 27. toukokuuta 2013

Ruokablogi

päivis: Otsikko on aika mahtipontinen, mutta saahan sitä yrittää houkutella jonkun uuden lukijan tuolla otsikoinnilla. Ruokablogin kirjoittajaksi olen liian vähän ruoanvalmistuksen kanssa tekemisissä ja sama homma on muodin kanssa, vaikka joskus muistan kirjoittaneeni jostain vaatteistakin tai kengistä ainakin.

Voi olla, että johonkin tiettyyn teemaan keskittyneen blogin kirjoittaminen voisi ajan myötä tuntua tylsältä. Vaan mistäpä sen tietää. Esimerkiksi Merikonttikodissa asumisesta voisi saada vaikka minkälaista juttua aikaiseksi. Tai voihan olla, että joskus vielä oikeasti innostun ruoanlaitosta. Veikkaan kyllä, että harrastuksen olisi pitänyt alkaa jo vuosikymmeniä sitten, jotta minulla olisi jotain annettavaa lukijoilla.

On aika harvinaista, jos kokkailen Matkakodissa. Marjapensaiden juuressa maasta tunkeva raparperi sai kuitenkin aikaan sen, että päätin tehdä itse ainekset aamujogurttiin. Muutenhan jogurtin kanssa syötäisiin pakastemarjoja ja joskus banaanin viipaleita.

Söimme kerran, sekin harvinaista, pikkupurkista jogurttia, joka oli nimeltään raparperijogurtti. Maistui mukavasti vaniljalta. Huomenna syömme maustetun valmisjogurtin omatekoista versiota. Siihen tarvitaan siis pilkottuja ja kypsennettyjä raparpereja, joiden sekaan on keittämisvaiheessa lisätty sokeria, tällä kertaa reilun kaupan ruskeaa sokeria. Raparperimössän päälle kaadamme vaniljajogurttia. Luulen, että raparperin pehmittämisellä keittäen on joku tietty nimi, jota nyt en jaksa muistaa, tai sitten sellaista nimeä ei ole olemassakaan.
Vihreässä kipossa on mössöksi keitettyä raparperia ja sattumoisin
jogurtiksi valikoitui kaupasta Ingmanin Ihana vaniljajogurtti. Yksi syy
valintaan oli se, ettei tuossa jogurtissa ole liivatetta. Aika monessa on. 
Tuon vihreän silikoniastian hankinta oli sen seurausta, että olin täydellisesti mainoksen uhri. Kuvittelin vielä siinä vaiheessa, että mikrossa pitää käyttää tietynlaisia astioita, jotta siinä voisi valmistaa ruokaa. Jotain tuolla sitten teinkin, mutta yhtä hyväksi - tai paremmaksikin - ruoanvalmistusastiaksi olen huomannut ihan tavallisen lasivuokan tai vastaavan, kunhan siinä on tarpeeksi korkeat reunat. Itse asiassa mikrossa tuosta astiasta kiehui nestettä yli, vaikka siinä on nuo kääntyvät kannet. Mutta aina oppii jotain uutta. Ja tuon voi laittaa myös pakastimeen.

Ei kommentteja: