Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Mainettaan parempi Niilo

päivis: Niiloa tulee usein moitiskeltua sen huonosta käytöksestä. Milloin se räksyttää vastaan tuleville koirille, milloin ihmisille. Usein se näyttää pitävän vähän joka paikkaa omana reviirinään, jonne muilla ei ole sen mielestä asiaa.

Tänä viikonloppuna Niilo on kuitenkin käyttäytynyt mallikelpoisesti. Ensin kävimme sen kanssa kylillä Jyväskylässä, jossa sen käytöstä voisi kuvailla vähintään vieraskoreaksi. Asiaan kuuluvan paikkojen tutkimisen jälkeen se katosi ja löytyi lopulta yhden makuuhuoneen perimmäisestä nurkasta nukkumasta.

Niilo ja kaksi kukkoa.
Tänään Niilolle oli tarjolla jymy-yllätys, kun se pääsi Mäntsälässä kolmen paimenkoirarotuisen koiran kanssa valtaisan suureen, aidattuun pihaan juoksentelemaan aivan irrallaan. Sen riemastus oikein paistoi siitä. Aidan sisällä oli myös pieni kanatarha kanoineen ja kaksine kukkoineen. Niistä se ei piitannut alkuinnostuksessaan lainkaan. Mutta myöhemmin sen mielestä kanatarhan asukkaat olivat tosi mielenkiintoisia. Se malttoi kuitenkin mielensä ja katseli siipikarjaa hyvin hillitysti verkkoaidan takaa.

Niilo kävi myös sisällä talossa, jossa se tapasi kissan. Kissa oli koiriin tottunut, mutta eipä Niilokaan vähästä hätkähtänyt. Kissa kiinnosti sitä ja ne olivat jopa hetken nenät vastakkain, mutta tapaaminen oli pian ohi, kun Niilon piti päästä taas pihalle juoksentelemaan. Vain sen aikaa se käyttäytyi huonosti, ymmärrettävästi, kun se laitettiin remmiin aitauksen ulkopuolelle, jotta kuuden viikon ikäiset koiranpennut pääsivät tepastelemaan pihamaalle.

Niilolla ei ole ollut lapsikontakteja, vaikka se on jo 2,5-vuotias. Siksi oli todella mukava huomata, että kaksi alle kouluikäistä lastakin se kohtasi tai lähinnä jätti lähes huomiotta, ikään kuin se tapaisi lapsia päivittäin. Yleensähän Niilo räksyttää remmissä ollessaan lasten lisäksi kaikille, ehkä sen mielestä vähän erilaisilta näyttäville ihmisille. Koirassa voisi sanoa olevan jopa hieman rasistin vikaa.

Ei kommentteja: