Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 11. toukokuuta 2013

Kesä tulee ja me olemme valmiit

jormas: Blogisivullemme on ilmestynyt, kuten ehkä jotkut ovat huomanneet virtuaalihenkilö Soini Standénin käyntikortin molemmat puolet. Eilen lisäsin niihin linkit, joita klikkaamalla  pääsee yhdistyksemme kotisivuille. Sielläkin kannattaa ainakin joskus käydä, sillä lisäilemme sinne yhtä jos toistakin, kun sattuu sopivasti hollille.
Nyt framilla on muun muassa nyt kolmekin eri juttua Merikonttikodeista. Niiden valmistuminen etenee tällä hetkellä  oikein hyvää vauhtia, joten Hyvinkään asuntomessuilla ollaan niiden kanssa lähes satavarmasti. Mutta kuljetussponsori tai muu vastaava apu puuttuu edelleen, joten rahasta on melko tiukkaa, jos joudumme maksamaan kyydit eestaas. Se on kuitenkin kolme rekkakuormaa suuntaansa.

Helatorstaita ja sen perässä olevaa viikonloppua olemme viettäneet Laukaan Pitkäniemessä, joka lienee määrätyllä tavalla yksi Suomen kauneimpia paikkoja, jossa on yhdistetty tiivis, urbaani rakentaminen kauniiseen luontoon. Kun anivarhain kuljen niemen kärjessä olevalle suojellulle alueelle, ei kuulu mitään muuta kuin lintujen äänet. Joskus ei niitäkään. Helatorstaille toivoisi juhlavamman muodon, sillä se on Vapahtajamme taivaaseen astumispäivä, joka mahdollisti Hänen kanssaan ristillä roikkuneelle ryövärille, kuten myös muille Häneen uskoville tien iankaikkisuuteen.

Tässä päivis-placen laiturilta näkyvässä
Nurminen-järvessa kävimme uimassa saunan
kera ja ilman veden ollessa hieman yli 10 astetta
Ylihuomenna on maanantai ja ensimmäinen työpäiväni uudella työnantajalla. Kunnallinen työkokemus kokoelmistani vielä puuttuikin, joten siltäkin osin on mukava mennä Järvenpäähän töihin. Sininauhasäätiön hommissa tuli pidettyä tiiviisti milloin minkäkinlaista yhteyttä kyseiseen kaupunkiin ja sen omistamaan, yli kahdentuhannen asunnon vuokrataloyhtiöön, jonka ansiota osin on tämä työsuhde.

Silti olisi ollut hienoa, jos yhteys kyseiseen kaupunkiin olisi säilynyt myös Sininauhasäätiön kautta tai muodossa, sillä kuntaliitoksen myötä saattaa käydä niin, että tulevaisuudessa Järvenpää on valtakuntamme kolmanneksi suurimman kaupungin keskus.

Sininauhasäätiössä on kuitenkin kohta viiden vuoden ajan puhalteneet uudet tuulet ja ainakin toistaiseksi kasvu on pysähtynyt tai oikeammin pysäytetty. Joku ehkä ajattelee, että on vakauden luomisen aika ja siinä kyllä haastetta riittää joksikin aikaa. Tosin kasvu ja vakaus eivät ole toisiaan poissulkevia, vaan usein päinvastoin. Sinällään harmillista, mutta itsehän tein valinnan, kun halusin luopua toimitusjohtajudesta viisi vuotta sitten. Tarkoitus nimittäin oli tehdä aivan ensiluokkaisen henkilkunnan ja hallituksen kanssa yhdessä Sininauhasäätiöstä valtakuntamme merkittävin tuetun asumisen toimija kuntouttavan työn ja päiväkeskustoiminnan ohella. Sloganimmekin oli: "Tuetun olemisen, tuetun asumisen ja tuetun tekemisen ammattilainen."

1 kommentti:

Ramiiro kirjoitti...

Terve Jormas. Lueskelin pitkästä aikaa vähän kirjoituksiasi. Olet näköjään hiukka sukset ristissä s-liittoon ja ihan asiaa kirjoitat. Siunausta sinulle ja päivikselle.