Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 4. toukokuuta 2013

Kasvihuonekausi alkoi

päivis: Puuhastelimme tänään kasvihuoneella. Laatikkoihin istutettiin alkajaisiksi kuusi runkotomaatin tainta. Viime vuoden kokemus tomaatin viljelystä oli loistava, vaikka kasvihuoneessa ei ihan kauppapuutarhan tyylistä hienoa viljelmää nähtykään. Syksyyn asti syötiin vain itse kasvatettuja tomaatteja, joista loput eivät edes ennättäneet kypsyä, kun oli taas aika lähteä Thaimaahan. Nyt ollaan vähän aikaisemmin asian äärellä ja kaikki tomaatit saadaan ehkä poimia kypsinä.

Kasvihuoneessa on vielä melko väljää.
Viime vuodelta oli jäänyt pussi ruohosipulin siemeniä ja Kukkatalosta ostimme lisää kaikenlaista muuta kylvettävää: persiljaa, herneitä, porkkanaa, avomaan kurkkua, salaatteja. Herneet ja avomaan kurkut ainakin vaativat vielä maan lämpenemistä. Herneille löytyi nyt paikka kasvihuoneen ulkopuolelta. Viime kesänähän viljely epäonnistui ja syyksi arveltiin liian lämmintä kasvihuonetta. Mutta maan pitää kuitenkin olla tarpeeksi lämmin, ennen kuin herneet voi siihen istuttaa.

Tilliä oli nauhassa, joten sitä ei ehkä tarvitse harventaa kesän aikana. Persilja sen sijaan varmaanki vaatii vähän nyppimistä. Pieniä siemeniä ei millään saa ripoteltua niin harvaan kuin pitäisi. Retiisiäkin kaupattiin nauhassa.

Sipulia yritämme taas viljellä. Sitäkin nyt kasvihuoneen seinustalla ulkopuolella. Pitää vain virittää suojaverkko ympärille, ettei käy niin kuin viime vuonna. Silloin kanit söivät ulos penkkiin istutettujen sipulien varret, joten sato jäi saamatta. Kaneja on muuten pihassa ainakin kaksi, ei vain yhtä, kuten aikaisemmin epäilin.

Mansikka-amppeleita on nyt kuusi, neljä kasvihuoneessa ja kaksi ulkona. Pensasmustikan ostamistakin suunnittelimme, mutta nepä kasvavatkin suuriksi, jopa puolitoistametrisiksi. Päätimme ottaa varman päälle ja jättää se sikseen. Lidlistä saa monta rasiallista pensasmustikoita sillä hinnalla, jonka yksi mustikkapensas maksaa. Ja sadostahan ei ole mitään takeita.

Kasvihuoneelle on ajatus rakentaa kastelujärjestelmä. Vesisäiliön olemme ajatelleet piilottaa johonkin puutarhavajaan tai vastaavaan. Sellaisia kävimme tänään katselemassakin, mutta vielä ei oikein löytynyt sopivaa.

Ei kommentteja: