Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 10. toukokuuta 2013

Nykyajan elämänmenoa

päivis: Satuin kävelemään ohi, kun omakotitalon tontilla perhe puuhaili kaatamiensa puiden parissa. Talkoisiin osallistunut perheen nuori tuntui saaneen tarpeekseen halon hakkuusta ja ilmoitti tiukasti lähtevänsä, koska hänen oli ennätettävä kuntosalille. Saattoihan perjantai-illalle olla muutakin mielenkiintoista harrastetta, mutta kuntosali oli ehkä paikka, joka perheen muiden jäsenten oli helppo hyväksyä syyksi jättää homma kesken.

Vaan tulipa mieleen, että jos kuntoaan hoitaa, miksi siihen ei kelpaa fyysinen työ, jota nuori mies oli kotipihallaan tekemässä. Ainakin minä olen pihatöitä tehtyäni yleensä ihan näännyksissä, kuten kai ollaan kuntosalirupeamankin jälkeen. Pihatöissä tosin ei voi samalla tavalla säätää, mihin vartalon osaan, mihin lihaksiin, tekemisen saa kohdistettua.

Toinen nykyajan hömpötys tuli mieleen, kun tuumailin tuota edellistä. Äskettäin uutisoitiin, että joku suomalainen oli keksinyt jonkun parannuksen kännykän näppäimiin. Nykyisillä kun on liian hidasta kirjoittaa tekstiviestejä. Aivan oikein, niin tuossa lukee, on siis liian hidasta kirjoittaa tekstari. Mihinkähän sen paremmilla näppäimillä säästyvän ajan sitten käyttäisikään?

Tässäkin on yksi nykyajan hömpötys käynnissä. Rouvat valtasivat ison läänin
Singaporen lentokentällä saadakseen tungettua tuliaiset matkalaukkuihinsa.
Ensin viemiset piti purkaa pakkauksista, jotta ne veisivät mahdollisimman
vähän tilaa. Oli niin näppärää touhua, että uskonpa, etteivät olleet
ensimmäistä kertaa asialla.

Yksi arkiseksi tullut, mutta vielä muinoin varmasti ihan naurettavalta tuntunut asia, josta en mistään hinnasta haluaisi luopua, on valmiiksi viipaloitu leipä. En tiedä, onko viipalointi keksitty uusavuttomien avuksi vai onko joku osannut ennustaa, miten suuri hyöty siitä on ihmisten arjessa. Kai se on vähän sama juttu einesten kanssa. Kaivataan helppoa elämää.

Ei kommentteja: