Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Thaimaan koirat

päivis: Vaikka äkkiseltään luulisi, että Thaimaassa on pääasiassa kulkukoiria, niin asia tuskin on niin. Hyvin monella itsekseen tai laumassa kuljeskelevalla koirallakin on panta kaulassa. Kuvittelen sen olevan sen merkki, että joku pitää niitäkin jollain lailla ominaan. Rantapaikkojen pitäjillä on paljon koiria, joista selvästi huolehditaan enemmän kuin vain annetaan ruokaa. Jotkut koirat ovat lähes kuninkaallisia ja niillä näkyy olevan oikeus makailla esimerkiksi ravintolan pöydällä.

Vaikka valtaosa koirista kulkee irrallaan, erityisesti nämä pikkulemmikit joutuvat olemaan remmissä.
Jorma pysähtyi rannalla rapsuttelemaan koiraäitiä, jonka kaksi pentua saavat
varttua hierojien työpisteessä. Kaikki koirat ovat irrallaan ja vaikuttavat
hyvin hoidetuilta. Yöksi ne oletettavasti viedään muualle.

Lemmikkieläinten pidosta kertoo myös runsas eläinklinikoiden ja -sairaaloiden määrä näillä seuduilla. Myös ruokatavarakaupoissa lemmikkieläinosastot ovat ihan niin kuin meilläkin Suomessa. On ruokaa ja leluja. Koirien vaatettaminen täällä saattaa olla jopa yleisempää kuin Suomessa tai ainakin vaatteiden mallisto on laajempi.

Tänään satuimme käymään Pattayan Royal Garden Plaza -ostoskeskuksessa, jossa oli meneillään lemmikkieläintapahtuma. Hieman hämäräksi jäi tapahtuman muu kuin kaupallinen tarkoitus. Paikalle oli tuotu monenrotuisia koiria, kissoja, kaneja ja jokunen eläin, joista ei oikein saanut selvää, mitä ne olivat. Lemmikit olivat ihmisten ihasteltavina enimmäkseen häkeissä, mutta kaikenlainen informaatio niiden siellä olosta puuttui. Osa oli aikuisilta vaikuttavia eläimiä, mutta joukossa oli myös aivan pieniä pentuja. Kissaäitikin oli joutunut tuomaan pienet karvattomat rääpäleensä ihmisten töllisteltäviksi.

Yhden tapahtuman naisasiakkaan luulin tulleen paikalle lastenrattaissa olevan pienokaisensa ja koiransa kanssa. Tarkemmin katsottuna huomasin, että rattaissa ei suinkaan ollut lapsonen. Sen sijaan siinä istukseli toinen hänen koiristaan. Jommalle kummalle nainen oli ostanut röyhelömekon, ehkä juhlapäivien varalle puettavaksi.

Ei kommentteja: