Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 2. helmikuuta 2013

Singapore ja Songkran

Singapore
jormas: Tänään on tuumattu miten ja milloin menemme Aasiaan, tarkemmin Pattayalle auringon alle, mutta myös kantamaan yhteiskuntavastuuta. Kohdallamme se tarkoittaa www.pattayasuomiseura.fi toimintaa. Finnair vaan on tällä erää hinnoitellut pussillemme sopivat suorat lennot kuutamolle, joten on keksittävä uusia väärennöksiä. Mutte ei hätää, sillä maailma on täynnä madollisuuksia. Jos huomisen Hesarin matkailusivut eivät tuo uusia eväitä, niin me otamme lennot Singaporeen ja sieltä Bangkokiin ja takaisin. Takaisin tullessa toppaamme kai kolmekymmentä kilometriä halkaisijaltaan olevaan, pieneen saarivaltioon viikoksi tai pariksi. Ihmisiä moisella alueella asuu saman verran kuin koko Suomessa.


Vesijuhlat
Pattayalla olemiseen jää aikaan kuutisen viikkoa. Olon siellä päätämme songkran-vesijuhliin. Aikoinaan ne olivat oikein mukavat pirkeet, joissa paikallisen hellin käsin piskoittelivat vettä toisten päälle toivotellen sitä ja tätä hyvää.
Vaan toisin on nykyään. Joka kulmalla on paikallisten, lähinnä nuorten lisäksi kännissä örveltäviä turisteja kaupasta ostettavine vesitykkeineen, joilla vesi lentää monta kymmentä metriä. Ei tarvitse edes olla täysipäinen, niin selvinpäin tätä nykyisin lähes viikon kestävää terrorisointia riittää yksi kerta. Joka vuosi moni loukkaantuu ja jokunen kuoleekin, sillä tykkien kohteeksi joutuvat jalkamiesten lisäksi myös kaksipyöräisillä ajavat. Vesi tulee pahimmillaan niin kovalla paineella, että se kaataa helposti reilun sadan kuution skootterit.

Ei kommentteja: