Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 5. helmikuuta 2013

Merikonttikoti alkaa näyttää rakennukselta

päivis: Käynti Selkissä (vai Selissä?) vahvisti uskoa, että Duokoti valmistuu ja vieläpä tulevan kevään aikana. Toisen kontin toisen päädyn koko seinän kokoinen ikkuna hieman jännittää. Vaikka se tehdään kolmesta erillisestä ikkunaruudusta, kontin siirtely voi silti tuottaa yllätyksen. Mutta ehkä sekin on laskettava osaksi konttikodin testaamista. Toisaalta Hollantiin on tuotu Kiinasta valmiita, yhden kontin kokoisia asuntoja, joissa päädyt ovat lasia. Jos ne kestävät matkan Kiinasta Eurooppaan, niin miksi eivät sitten muutaman kymmenen kilometrin kuljetusta.



Duokodin kontit on jo tuotu lähemmäksi toisiaan. Koolauskin on tehty. Päädyn kokoinen
ikkuna tulee konttiin, jonka edustalla näkyy postinkantajan kärryt. Isot ovet jäävät ja
ne voi tarvittaessa sulkea. Ikkunat ja lasiovet on jo tilattu. Vasemmanpuoleisen kontin
päätyyn tulee tila vesi- ja harmaavesisäiliöille ja muulle tekniikalle.
Olemme ajatelleet, että Duokodin paikka on tässä, missä Matkakoti nyt on eli Pikkulammen rannalla. Vaan viime yönä valvoessani mietin taas mahdollisuutta laittaa koti levikkeelle, joka tehtiin viime kesänä. Siinä meillä olisi toisen päädyn suunta Rabbitislandin suuntaan ja toinen Jokilammelle. Tuota paikkaa aloimme kuitenkin viimeksi vierastaa siksi, että se ei ainakaan nykyisen puuston suojassa ole niin valoisa kuin Pikkulammen ranta.

Duokotiin on tarkoitus laittaa tiskikone, jota alkuun hieman vastustelin. Väitin aina, että tiskaan vähemmällä vedellä kuin tiskikone. Olen joutunut tarkistamaan mielipiteeni. Loppujen lopuksi vettä lorahtaa käsin tiskatessa melkoinen määrä, vaikka teenkin sen mielestäni tosi säästeliäästi. Nykyisten astianpesukoneiden vedenkulutus on tosi pieni, vain 10-12 litraa. Astioitahan meillä riittää, kunhan vain roudataan tänne kaikista varastoista ja Laukaassakin on enemmän kuin siellä tulee käytettyä. Tiskikonetta ei siis tarvitse käyttää kovin usein, kun on yllin kyllin astioita.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Itsekin haluaisin toteuttaa tällaisen hankkeen. Vaimo ei.
Mutta minne ne runsaat astiastot noin pienessä asunnossa mahtuvat?
PS