Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 2. heinäkuuta 2012

Kasvihuone ja kasvun ihme

päivis: Jos olisimme yrittäneet harrastaa puutarhuilua vain taivasalla, lopputulos voisi olla aika masentava. Retiisit kyllä kasvavat, mutta lehdet ovat täynnä epämääräisiä reikiä. Kaalin siemenet olisi selvästikin pitänyt istuttaa jo keväällä ja siirtä taimet maahan. Nyt siemenet kylvettiin suoraan maahan. Rahan hukkaa sanoisin. Nauris ei juuri paremmin ole menestynyt ja kesäkurpitsasatoonkaan en oikein jaksa uskoa. Punasipulin varret on kauttaaltaan järsitty poikki. Ne taitavat olla pitkäkorvien herkkua.

Mutta kasvihuoneessa voi kokea kasvun ihmeen. Ensimmäinen retiisisato on jo syöty ja uudet seimenet ovat jo lykkineet lehteä pintaan. Persilja kylvettiin joitakin viikkoja sitten ja alkuun näytti, ettei siitä taideta saada minkäänlaista satoa. Mutta nyt näyttää jo hyvältä.

Amppelimansikatkaan eivät alkuun lykänneet muuta kuin vartta ja lehtiä, mutta nyt ruukuista jo roikkuu mansikan raakileita. Tänä aamuna huomasin herneiden varsissa muutaman valkoisen kukan alun, mutta nyt illalla kukkia oli jo vaikka kuinka monta. Porkkanaa olisi pitänyt harventaa ahkerammin. Luulen, etteivät ne mahdu kasvamaan, kun ovat niin lähekkäin. Salaatin lehtiä ei ole aikoihin tarvinnut ostaa kaupasta. Sen suhteen olemme olleet omavaraisia siis jo pitkään.
Näyttää pihvitomaatilta, vaikka väri kertoo, että vielä pitää kypsyä.


Suurin ihmetyksen aihe nyt on kuitenkin tomaatti, joka on nopeasti alkanyt lykkiä vihreitä tomaatin alkuja. Osa tomaateista näyttää pihvitomaateilta. Innolla odotan, milloin ne alkavat muuttaa väriä.

Ei kommentteja: