Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 12. toukokuuta 2012

Onnellinen kana ja koiravieraat

päivis: Ulkomailla on tullut nähtyä, että lemmikin kanssa voi mennä ravintolaan. Viimeksi näin syksyllä Amsterdamissa, miten kaksi rouvaa, kummallakin koira mukanaan, tuli ravintolaan ja alkoi tutkia ruokalistaa. Koirat asettuivat tottuneesti pöydän alle odottamaan.

Kuukausi tai pari sitten myös meillä uutisoitiin, että koirat ovat tervetulleita ravintoloihin, joiden ovella on siitä kertova kyltti. Suhtauduin asiaan hieman skeptisesti ja päättelin mielessäni, että vain jotkut kaljakuppilat, joiden kanta-asiakkaat jättävät lemmikkinsä ulos kaljottelun ajaksi, innostuvat uudesta mahdollisuudesta.

Mutta olin väärässä. Tänään kun menimme Keravalle syömään keskustassa sijaitsevaan Onnelliseen kanaan, siellä pieni seurakoira oli päässyt mukaan, kun "mami ja papi" ruokailivat. Selvisi, että Onnellinen kana on yksi niistä edistyksellisistä kuppiloista, jotka toivottavat lemmikit tervetulleiksi.

Jormaahan ei tarvinnut kahdesti kehottaa ja niin vain Niilo teki elämänsä ensimmäisen ravintolavierailun. Ensin se tervehti kohteliaasti häntäänsä heiluttaen tuota edellä kuvattua seurakoiraa. Ajattelin, että kohta alkaa haukkuminen, mutta haukkuja olikin tuo pieni rotupiski, joka pois lähtiessään ilmeisesti halusi viestittää Niilolle jotain, joka ei meille aivan auennut.

Siinä vaiheessa Niilo oli saanut jo oman koirien ruokalistan ja kupin vettä. Niilon puolesta päätimme, että hän tilaa broilerin sydämiä.

Niilo Jorman kanssa ensimmäisen ravintolavierailun jälkeen.
Ruokailimme kaikki täydellisen rauhan vallitessa. Tai Niilon nälkä oli tyydytetty parilla rapealla sydämellä ja sen jälkeen se otti pienet torkut. Ei edes naapuripöytään tungeksinut lapsiperhe häirinnyt sen päivätirsoja.


Onnellisen kanan tarjoilijarouva kertoi, että pientä häiriötä koirat saattavat aiheuttaa. Eräskin, joka kotonaan on tottunut haukkumaan, kun ovikello soi, haukkui joka ikinen kerta, kun joku kulki ravintolan ovesta sisään tai ulos. Ovessa nimittäin on tunnistin, joka kilahtaa aina, kun joku kulkee sen ohi.

Ei kommentteja: