Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Suomessa jälleen

jormas: Eilen oli sitten tämän reissun viimeinen päivä ja ilta Pattayalla. Siihen liittyykin aika tavalla matkavalmisteluita, joista yksi on tietenkin pyörän vienti talvi- tai sanoisinko kesäteloille vai vaan teloille. Pressun alle seisomaan kumminkin. Koska sillä seuraavan kerran ajelen tai ajelemme, en tiedä. Mutta jos arvioita tekisin, sanoisin sen olevan ensi lokakuussa. Phantom-pyörä huilailee Jomtien suurimman Condon alakerran parkkihallissa pressun alla, josta sillä on vuokrattu ainakin vuodeksi paikka. Säilö on vartioinnin lisäksi siksikin erinomainen, että se sijaitsee sen linja-autoaseman vieressä, johon tulee ja lähtee Bangkokin kansainvälisen lentokentän bussi. Tällä kertaa kuitenkin menen kävellen takaisin Thaikotiimme, josta Markku minut aamulla viideltä hakee viedäkseen kentälle.
Mutta kodissakin on paljon lähtöpuuhaa. Kattoterassilta haen tuulettimen sisätiloihin, mutta jätän riippumatot entisille paikolleen odottamaan meitä.. Parvekkeen kalterit sekä terassin oven suljen riippulukoilla, haen pyykit pesulasta, tyhjennän jääkaapin, tiskaan tiskit, pakkaan matkalaukun, joka tosin on kooltaan käsimatkatavara. Se helpottaa kentällä asiointia melkoisesti, sillä bookkauksen koneeseen teen netissä ja voin kävellä suoraan passintarkastuksen kautta turvatarkastukseen. Mutta muutakin tekemistä on ennen lähtöä. Kotikutoiseen turvasäilöön laitan allaskortin, jolla pääsemme vuokranantajahotellin uima-altaalle, samaan paikkaan menee paikallisen pankin pankkikirja ja .-kortti, tavaratalon ostokortin sekä lounaskortit, moottoripyörän paperit, vakuutuskirjat ja monenlaista muutakin pikkusälää ja tilpehööriä.
Markku tuleekin aamulla ajallaan ja kyydissä on pari muutakin tuttua, joten jakajia kyytimaksulle onkin mukavasti ja meno sen myötä edullista. päiviksen ja minun päätöksemme satsata myös elämistä ja sen myötä elämisen laatua myös ulkomaille, on osa-aikaeläkepäätökseni jälkeen yksi parhaista. Vaikka luonteeni lieneekin sen verran yksinkertainen, että sen kanssa on tai ainakin voi olla kohtalaisen hyvä olla melkein missä tahansa, on Thaimaassa mukavaa. Mutta mukavaa on myös palata Suomeen ja olla täällä sekä elää ja aistia, kun kesä tuoksuineen tulee.´
Kone laskeutui vartin myöhässä ja matka meni oivallisella tavalla, sillä vieressä istui pitkän linjan Thaimaan kävijä, herra Perälä, joka osasikin kertoa paljon uutta thaimaalaisten arjesta sekä siellä että täällä Suomessa. päivis oli Niilo-koiran kanssa uskollisesti kentällä vastassa ja loppuja tähän kirjoittelen jo Tuusulan Jokilaaksossa ja edessä on ruisleipä sekä HK:n Sininen.

Ei kommentteja: