Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 8. maaliskuuta 2012

Sauna- ilma- ja muuta kateutta

jormas: Olen ajatellut, että kirjoitan koko neljäviikkoisen, jonka olen Pattayalla, ilmiöstä ja arjesta täällä. Ehkä niin jollakin tapaa teenkin, mutta en malta olla laittamasta blogiini Keski-Uusimaahan kirjoittamaani kirjoitusta, jonka kyseinen lehti julkaisi tänään. Kyse on Juhani Sjöblomista, joka on koko sen ajan, kun hän on saanut niin sanottua sopeutumiseläkettä kansanedustajan työstä, lahjoittanut sen verot maksettuaan täysimääräisenä asunnottomuuden vastaiseen työhön. Siitä ovat osansa saaneet asunnottomien lisäksi niin Sininauhasäätiö kuin Elämän tähden ry:kin. Lieneekin niin, että koska monen kateus on käsinkosketeltavaa, on rikkaan kovin vaikea tehdä sellaista "hyvää" työtä, jonka uutisvälineet huomioisivat myönteisenä asiana. Ehkä kateun myy paremmin?
Tänään, kun kävelin Pattayan tai oikeastaan Jomtien rantakatua reipppaan kymmenen kilometrin lenkin, välillä meressä pulahtaen, sain Suomen aikaa ensimmäisen viestin kirjoituksen johdosta heti seitsemän pintaan aamulla. Mutta kun päivis, aiheeseen liittyen kateellisena, kertoi tuntemuksiaan saatuaan kuvan korealaiselta saunalta, laitan sieltä kuvan tähän alle osaksi tämän päivän kirjoitusta.
Vasemmassa ylänurkassa bambuseinän takana Harvian kiukaalla varustettu
sauna, jonka jatkona höyrysellainen. Uima-altaan taustalla allasbaari, jonka
tarjoilu yltää altaalle saakka. Vesimelonit juomineen kuuluvat muutaman
euron hintaan. Oikessa yläreunassa kylmät altaat miehille ja naisille erikseen
sekä kuuma-allas.
Miksi Keski-Uusimaa tölvii jatkuvasti Sjöblomia?
Tähän ikään olen ehtinyt ihmetellä monia asioita. Yksi niistä on nykyisin Keski-Uusimaa -lehden jatkuva tölviminen Sjöblomien ja varsinkin Juhanin suuntaan. Aivan kuin hän olisi lehden levikkialueen tai ainakin Tuusulan suurin vapaana kulkeva konna. Nykyisin yhden ihmisen haukkuminen menee yli äyräittensä eikä se myöskään oikein istu seutukunnan ykkösuutislehtenä itseään pitävälle.
En tosiaan voinut kuin ihmetellä, kun luin peräti erikoistoimittajan 4.3. toimittaman Keltaisen Keskarin. Sen mukaan Sjöblom kaappasi Tuusulan Kokoomus ry:n lisäksi Kokoomuksen kunnallisjärjestön, jonka edustajistoon valittiin kymmenen hänen aisankannattajaansa. Aivan kuin kokoomuslaiset olisivat tyystin vailla omia aivoja ja tahtoa  olevia marionetteja, jotka tanssivat yhden ihmisen pillin mukaan. Tätä ovat lehden mukaan edustajistoon valitut, kuten myös heitä äänestäneet. Jos olisin kokoomuslainen, vetäisin herneen nenääni.
En myöskään ymmärrä miksei Kokoomuksen, kuten kaikkien muidenkin puolueiden, tulisi edistää kunnan kehityksen kannalta keskeisillä paikoilla olevien maa-alueiden kaavoittamista riippumatta siitä kuka ne omistaa. Vai pitäisikö Sjöblomilla olla joku lex-Juhani, jolla estetään hänen maanhankintansa? Ja pitäisikö näin tehdä myös hänen koko suvulleen, heidän ystävilleen sekä lehden mukaisille naftaliinista kaivetuille kokoomusveteraaneilla? Vai pitäisikö heidät kaikki laittaa vajaavaltaisina holhouksen alle, jotta kaikki pikkusielut voisivat elää kateuden siivittämää arkeaan turvallisesti luottaen Keltaisen Keskarin linjauksiin Tuusulan kunnan kaavoituksesta ja kuntalaisten valitsemista kunnanvaltuutetuista? Jos olisin kokoomuslainen tai heitä äänestävä, vetäisin uudestaan herneen nenääni.
Ketkä ovat riittävän kauan asuneet Hyrylässä, ovat nähneet kunnan ykköstaajaman kehityksestä mitä on saatu aikaan, kun kunta ei käytännössä kyennyt kaavoittamaan vuosikymmeniin muiden maita tai ei päässyt heidän kanssaan sopimuksiin. Vielä nytkin Hyrylän keskustaa näytetään rakennettavan ilman kokonaisuuden hallintaa tekemällä rakennus sinne ja toinen tänne sitä mukaa, kun joku onnistuu saamaan talon tekemiseen luvat.

Jorma Soini, sosiaalineuvos
Tuusula

Ei kommentteja: