Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Tasan ei käy onnen lahjat

päivis: Kai tuo otsikon toteamus sopii tämänaamuiseen, kun huomasin, että ero Thaimaan lämpötilaan on noin 50 astetta. Täällä -20, siellä +30 ja ylikin. Ja sitten sain vielä ikään kuin pisteeksi iin päälle aamulla multimediaviestinä kuvan korealaisen saunan uima-altaalta. Kylläpä kävi katteeks!

Mutta ehkä täällä on jotain sellaista, jota Aasiassa ei ole: revontulia. Auringossa on taas tapahtunut sen tason purkauksia, että meillä täällä pimeässä pohjolassa on mahdollisuus ihailla komeita revontulia. Ja niitä tullaan sieltä maailman laidalta, Aasiasta saakka, tänne ihmettelemään. Revontulia on ollut viime yönä ja tulevana yönä on taas luvassa kunnon valoshow. Jospa näkyisivät täälläkin, vaikka tuota parjattua valosaastetta on jonkin verran. Tosin tähdet tuikkivat pakkasöinä taivaalla upeasti, miksi eivät siis revontuletkin.

Aurinko saa ihmeellisiä asioita aikaan. Ja kuu myös. Tänään kuulin ohimennen autoradiosta, että syy Titanicin uppoamisestakin on keksitty vyöryttää parivaljakolle lady Sunshine and mister Moon. Ovat olleet tuona uppoamisen ajankohtana lähempänä kuin oikein milloinkaan. Ei voi sanoa että miesmuistiin, mutta en nyt minäkään muista, oliko aikaväli 1400 vuotta vai mikä. Ja nousin juuri silloin autosta ulos, kun uutinen jatkui kertoen, mitä auringon ja kuun poikkeuksellinen läheisyys olivat merellä tarkalleen saaneet aikaiseksi. Ehkä se lukee huomisen lehdessä, vaikka Keski-Uusimaa tunnetusti keskittyykin enemmän näihin paikallisiin tiedotteisiin. Tietysti, jos Titanicilla olisi ollut mukana lehden levikkialueella asuvia, asia olisikin jo toinen. Olenpa taas ilkeä...

Ei kommentteja: