Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Housing container

päivis: Näin tänään Vihdin Selissä Samaria ry:n hallissa konttikotimme aihiot, kaksi sinistä 12-metristä merikonttia. Aika tavalla piti käyttää mielikuvitusta, että niiden äärellä saattoi kokea seisovansa kodin kynnyksellä.

Käyntini tarkoitus oli varmistaa, että kontit ovat siinä kunnossa kuin pitää. Konttipolitiikkahan menee niin, että Suomessa ei aivan uutta merikonttia voi hankkia, vaikka puhutaankin uusista konteista. Olen ymmärtänyt, että kaikissa tänne merimatkan tehneissä konteissa on ollut tavaraa. Tyhjiä kontteja ei kannata maailman ääriltä meille saakka roudata.

Kontin rakentaminen kodiksi alkaa aukkojen tekemisestä Moni
on kysynyt, tuleeko taloonne ikkunat? Tulee, ja ovia myös.
Kapusin tikkailla kurkkimaan konttien kattoja, jotka totesin hyväkuntoisiksi. Konttien muutamassa kulmassa sen sijaan oli paikkamaalausta vaativia kolhiutumia. Niiden syntymiselle ei kai voi oikein mitään. Kontteja ei satamissa käsitellä silkkihansikkain.

Tänään on sähköposti myös sylkenyt monenlaista materiaalia konttikotien suunnittelijoilta. Vielä on paljon tarkistettavaa, mutta ollaan vaiheessa, jossa usein sanotaan, että "suomalainen ei usko, ennen kuin näkee". Nyt on jo nähty monenlaista, joten usko Duokodin valmistumiseen on vahvistunut.

Ei kommentteja: