Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 6. helmikuuta 2012

Maailman paras paikka

päivis: Kun kuulen jonkun sanovan, että hänen kotikontunsa on maailman paras paikka, olen helposti eri mieltä. On tietysti mukavaa, jos joku tuntee näin, mutta kyllä kai siitä voi myös päätellä, että onpa sanojan maailma melkoisen suppea. Ei tiedä paremmasta, voi kai vähän säälien sanoa.

Joskus on hyvä tarkistaa omia mielipiteitään. Muistan kerran vanhaan sukutaloon muuttaessani todenneeni, että "täältä en lähde kulumallakaan". Vaan niinpä lähdin, enkä edes kovin kaihomielellä. Ei koskaan siis kannata sanoa, että ei koskaan.

En ole vielä törmännyt asuntoon tai muuhun paikkaan, josta viitsisin todeta rehvakkaasti, että olen tullut maailman parhaaseen paikkaan. Joku paikka tai kotikin voi tuntua joskus tosi hyvältä, mutta maailma jos mikä muuttuu ja tuntemukset sen myötä.

Ihan heti ei arvaisi, että pihan ympärillä olevat
talot on rakennettu merikonteista.
Joskus kyllä näkee taloja, joissa voisi kuvitella asuvansa. Yhteen aikaan olin kovin ihastunut jugend-arkkitehtuuriin ja mielelläni olisin asunut jossain 1900-luvun alussa suunnitellussa talossa. Kunnes sitten ihastuin fuktionalistiseen arkkitehtuuriin. Niillähän ei keskenään ole oikein mitään yhteisiä piirteitä. Jugend on koukeroista ja koristeellista kansallisromanttisine aiheineen, funktionalistinen nimensä mukaan funktionaalista eli tarkoituksenmukaista. Välillä olen haaveillut veneessä asumisesta ja tavallaan silloin tällöin asunutkin, kun Vrijheid-vene kellui Helsingissä Tervasaaren kannaksella ja sieltä läksimme kesäaaumuisin töihin Hämeentielle.

Nyt odotan mielenkiinnolla, mitä merikonttiin suunnitteilla oleva Duo-koti tuo tullessaan kaikkine tekniikoiden testaamisineen. Olen täysin vakuuttunut siitä, että merikontti toimii myös asuntona.

Ei kommentteja: