Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 3. helmikuuta 2012

Konttikoti

jormas. Olenpa saattanut sanoa päiviksen lainaamalla tavalla kodista, mutta useimmiten olen sanonut, että kengät on kulkurin koti ja työhuone on korvien välissä. Parasta aikaa minun olisi pitänyt olla perinjuurin eläkejaksolla, mutta onkin tullut tehtyä töitä lähes joka päivä. Konttikoti-hankkeet ovat olleet siinä vaiheessa, että on ollut hyvä roikkua mukana ja sanoa sananen siellä ja täällä. Ensimmäinen perus- ja kylmäkontti on Vihdin Selkissä Samarian hallissa, jossa se odottaa kahta seuraavaa. Ja suunnittelua sekä rakennuslupaa. Me teemme nimittäin yhtäaikaisesti Sinkkukodin ja Duokodin, joista Duo tulee Jokilaaksoon testattavaksi ja Sinkku suoraan asiakaskäyttöön.
Projetki on ollut ja on kertakaikkisen mielenkiintoinen ja uraauurtava Suomessa. Vaikka elämmekin jalat maassa, ovat visiot kaukana tulevaisuudessa moninaisine käyttötarkoituksineen, joista joskus myöhemmin lisää. Tiimin ytimessä on Järvenpään Mestariasunnot, Elämän tähden, Samaria sekä Sininauhasäätiö. Yhdessä on viety hanketta eteenpäin, karsittu toimimattomia unelmia ja haaveita, muutettu niitä toimiviksi ja ennen kaikkea kuunneltu toisiamme.
Kahdesta tällaisesta tulee Duokoti
Sosiaalikontin testattavat toiminnat Jokilaaksossa ovat olleet ensiarvoiden tärkeitä ja niitä on hyödynnetty täysimääräisesti. Vaikka kirjoituksissani onkin toistoa, kirjoiten silti Sosiaalikontin kokemuksista yhä uudelleen, sillä hakea vesi puolentoita kilometrin päästä 150 metriä syvästä porakaivosta, ei ole aivan noin vaan tehtävissä ilman suunnittelua. Eivätkä kaikki uudetkaan ´lukijat kahlaa kaikkia kirjoituksia läpi. Kun vesi on monen mutkan kautta lämmitetty suihkunlämpöiseksi, on höyryävä suihku sitä itseään, kun kontin seinän takana on reippaasti yli 20 astetta pakkasta.

Ei kommentteja: