Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 13. helmikuuta 2012

Asuinhuoneet ja Matkakoti

jormas: Tänään oli työni kannalta merkityksellinen päivä, sillä sain olla monen järjestön yhteisessä tapaamisessa, jossa kävimme läpi asumispalveluiden sisältöjä ja niiden suhtautumista muun muassa lakiin asuinhuoneen vuokraamisesta. Kaikki kolmenkymmenen vuoden aikana hankkimani kokemus oli tarpeen ja olikin mielenkiintoista havaita, että esimerkiksi toisessa järjestössä kuopatut käytännöt ovatkin toisessa järjestössä varsinaisia helmiä.Työnohjaus ja mentorointi on myös nostanut voimakkaasti päätään uudessa työnkuvani sisällössä ja pian on myytävä "ei oota". Niin sanottuja eläkepäiviäkin on tullut ruksattua hieman uuteen järjestykseen, jotta voin vastata muiden toimijoiden haasteeseen.

Mutta aamusta tuli käytyä matkakotiasiassa yhden jos toisenkin huoltofirman pakeilla. Voi olla, että olemme saaneet melkoisen haasteen, jonka päiväjärjestykseen saamiseksi joudutaan raapimaan eräänkin kerran päätä. Viime kädessä ajamme ensi kesänä Matkakodin Saksaan tehtaalle, että tässä on keksintönne, hoitakaa se kuntoon. Tehdasaluehan sinällään on meille tuttu, sillä siellä on tullut käytyä aiemminkin.

Mutta päivän kipeys ei tullut edellä mainituista, vaan siitä, että olen joutunut huomaamaan, että substanssit loppuvat jokaiselta jossakin vaiheessa. Toiset kykenevät sen myöntämään, joka kertoo itsetunnon eheydestä ja ammattitaidosta. Toiset taas yrittävät salata viimeiseen saakka saman asian. Mistä se kertoo, sen saavat päätellä muut.

Ei kommentteja: