Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Joulutarina 4. päivä

päivis: Tulevan joulun lumitilanne jäi vaivaamaan niin paljon, että meidän piti pakkautua Marttiin, smart-merkkiseen osa-autoomme ja lähteä kohti pohjoista etsimään lumirajaa. Kanit lupasivat jäädä päivystämään Jokilaaksoon ja ilmoittaisivat heti meille, jos sinne tulisi lunta. Pakkasta oli juuri ja juuri, mutta taivaalla ei näkynyt pilven hattaraakaan, joten lunta ei olisi ollut odotettavissa.

Kun pääsimme lähemmäksi Leivonmäkeä, näimme ensimmäiset merkit siitä, että talvi on käynyt - ja myös mennyt. Metsässä oli paikka paikoin valkoisia saarekkeita, joista lumi ei vielä ollut sulanut, mutta muuten maa oli paljas. Jyväskylässäkin talvi oli vieraillut. Varsinkin risteyksissä ja joidenkin isojen piha-alueiden laitamilla oli lumitöiden jäljiltä vielä suuria lumikasoja.

Päätimme asettua Laukaaseen, jossa lumitilanne ei ollut yhtään sen kummoisempi. Jäätä oli pikkulammissa ja osin järvilläkin, mutta muuten maisema näytti vielä hyvin paljaalta. Yön aikana tilanne ei ollut juurikaan muuttunut. Vain tuuli ulvoi nurkissa. Aamulla ulos lähtiessään Niilo huomasi, että taivaalta sataa jotain valkoista. Mutta, voi harmi, se oli vain räntää, joka samantien suli sen valkoiseen turkkiin.

Ei kommentteja: