Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 5. joulukuuta 2011

Joulutarina 5. päivä

jormas: Pikkuisen on ilma tänä aamuna ollut Joulupukin toivomaan suuntaan ja maa oli juuri ja juuri valkoinen, kun kävimme aamulla katselemassa Suutarinsaaren rannalla Niilon kanssa, josko olisi talvi tuloillaan. Saaren toiselle puolen, järven jäälle on monivuotinen rallin maailmanmestari Juha Kankkunen joka talvi aurannut jääradan erilaisia jäämoottoriurheilua harrastaville. Ei ollut Juhakaan tuonut vielä edes kalustoaan paikalle, joten kyllä kohta on Taivaan Isällä kiire, jos Hän aikoo koko Suomen järven ja meren selkineen kääriä ennen joulua talviseen lumivaippaansa.

Me Laukaan Pitkäniemessä tuumaamme vielä jatketaanko matkaa Korvatunturille, vai yritetäänkö olla pukkiin muuten yhteyksissä. Täällä  järvemme rantamaisemissa myös asustaa kymmenkunta valkoista joutsenta kesät talvet. He tai ne kulkevat sulasta sulaan talvella pitkin jäitä. Järvenselän toisella laidalla on vesivoimalaitos, jonne vesi tulee Uurainen-järveltä ja laskee voimalaitoksen kautta Nurminen-järveen. Tämä on joutsenten toinen sula ja toinen on muutaman sadan metrin päässä vastakkaisella rannalla, jossa järven vesi asettuu uomaansa ja aloittaa laskunsa seuraavaan järveen, Kuusvesi. Joutsenet ovat järven jäällä erikoinen näky, kun ne tepastelevat pitkin selkää. Liekö huonoa vai tiimijohtajuutta, mutta selän yli ei kuljeta jonossa toinen toisten jälkiä seuraten, vaan rinnakkain puolen metrin välein kukin oman polkunsa talloen.
Tänään  en kirjoita Joulutarinaa enempää, sillä eilen selailin nettiä ja löysin oikein kauniin tarinan viime vuodelta. Se kannattaa lukea ajatuksella kertomuksen henkilöihin, mutta miksei myös eläimiin eläytyen. Linkki tarinaan on tässä: http://blogi.papunet.net/2010/03/joulutarina.html.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

haa, kun taivaan isä lähettää pakkasen, jäät tulevat hetkessä ja tarvittaessa metri lunta päälle. me vaan ollaan kärsimättömiä ja halutaan joulu tänne ja nyt, ja paketit! Monta! Ennen maila oli varma nakki, niitä kului ja katkesi talven aikaan useita. ja kun rahat loppui, piti väsätä maila itse!
j