Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 10. joulukuuta 2011

Joulutarina 10. päivä

Joulupöytä on mitä joulullisin asia ja niillä notkuvia herkkuja
nautitaan jo hyvissä ajoin ennen varsinaista H-hetkeä.
päivis: Lapsena listasin usein joulun alla asioita, jotka ovat "joulullisia". Ensilumi on tietysti sellainen, mutta lumi on nyt tällä erää loppuun käsitelty. Sitä saatiin eilen ainakin kymmenen senttiä ja nyt se vesisateessa vajenee varmaan sentin tunnissa. Mutta mitä muuta joulullista nyt joulukuun alkupuolella on?

Jouluradiota tietysti on kuunneltu ensimmäisestä adventista alkaen. Jouluradio soi meillä kaikkialla, eikä kyllästymisen vaaraa ole. Joulullista ovat monet koristeelliset valot, joita on ilmestynyt kaupunkien ja pienempien kylienkin pääteiden varsille. Stockmannin jouluikkunan äärellä oli niin paljon pieniä katsojia, ettei oikein voi sanoa, oliko se tällä kertaa jälleen yliveto. Vaatii kyllä melkoista luovuutta keksiä näyteikkunaan vuosi vuodelta kiehtovampia sisältöjä, joita pääkaupunkiseudun kansa vaeltaa katsomaan aina uudestaan ja uudestaan.

Muistui mieleen myös mielisanontani "joulullista joulutähti". Niitä tuntui ennen olevan ihmisten ikkunoissa enemmän kuin nykyään. Valon kanssa tai ilman. Tai nyt vain en ole tuijotellut ikkunoihin niin tarkasti tai en ole liikkunut riittävästi paikoissa, joissa on ihmisten koteja. Itsenäisyyspäivän jälkeen olen kuitenkin pannut merkille monissa ikkunoissa palavat sähkökyntteliköt. Ehkä ne ovat korvanneet perinteiset ikkunoiden joulutähdet.

Ei kommentteja: