Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Joulutarina 11. päivä

Tuusulanjoen vettä ja nyt vaikka muille jakaa
jormas: Tällä hetkellä Jokilaaksossa ja Kanilandian Kanikonttorilla tuntuu, että talvi tuli ja meni. Reippaan vuorokauden aikana ja itseassa koko syksyn on tullut vettä suomalaisittain oikein kunnolla. Uutisten mukaan se kaikki taitaa olla pois muun muassa Italian alpeilta, sillä siellä lumen kanssa työskentelevät ovat hätää kärsimässä, kun laskettelurinteet ovat vallan ilman lunta. Yrittäjän sanoivat uutisissa, että ei ole satoihin vuosiin ollut näin lumetonta alkutalvea. Me täällä Tuusulanjoen rannalla sitä vastoin olemme saaneet esimakua siitä, miltä tuntuu jäädä veden saartamaksi ilman omaa tahtoa. Jos vesi nousee joessa vielä 30 senttiä, jää siltamme veden alle ja on vaihdettava kulkureittiä. Vaihtoehtoinen väylä on Metsälinnuntieltä. Matkokotimme sekä Ykkösen ja Kolmosen koti Sosiaalikontin alla jää veden alle vasta, kun vesi nousee vielä metrin.
Vaan eipä ainakaan toistaiseksi eläimiä ole veden pinnan korkeudet paljon kiinnostaneet. Näyttää riittävän, kun on ruokaa pöydässä. Lintulaudalla luonastajia on tullut lisää ja aivan uusia sukuja on tullut palvelun pariin. Sini- ja talitiaiset ovat saaneet lisää heimolaisia, sillä joukossa on nykyisin myös harmaa- tai kuusitiaisia tai jotain niiden tapaisia. Myös ainokaiseksi, orvoksi mustarastaaksi havainnoimamme lintunen on joutunut uuden ihmistarkkailun kohteeksi, sillä luulimme kyseisellä rastaalla olevan keltaisen nokan. Ehkä niin onkin.
Niilo ja harjoitussisäkani
Kovasti yritämme saada Jokilaaksossa paikkoja tolalle, jolla se selviäisi ilman meitä kuukauden, sillä parin päivän kuluttua, itseasiassa keskiviikkoiltana suuntaamme kentälle ja joulumatkamme Thaimaan Pattayalle alkaa. Niilo-koiran kohdalla on päätökset tehty ja sen joulu on Helsingin kaupungissa, kaupunkikodissa Liisan, Timon ja Rudi-koiran kanssa. Kanikonttorin väkikin taitaa jäädä Suomeen, sillä konttorin kassa on tyhjä ja matkarahat lienevät menneet parempiin tai vähintään henkilökunnan omiin suihin porkkanoiden ja muiden kasvisherkkujen muodossa.

Ei kommentteja: