Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 11. tammikuuta 2024

"Vain Yksinäinen — Only the Lonely" versio 1

Kun jäin elämäni leppoistamisjaksolle kokoaikaisesti kymmenen vuotta sitten harjoiteltuani ensin osa-aikaisesti viisi vuotta, päätin, etten liikauta enää evääkään rahan vuoksi. Mutta aika tekee tepposia ja vain harvoin on hyväksi sanoa "ei koskaan". Niinpä värkkään aikani kuluksi otsikon aiheen mukaisen toimintaselosteen muiden kanssa tai yksin. Mukava olisi jos joku innostuisi. Työstäisimme ja etsisimme lopuksi rahoitusta yksinäisyyden poistamiseen. 

Uskon tietäväni ja kokeneeni montakin häiväihdystä siitä mitä on todellinen yksinäisyys. Joka voi johtaa itsemurhaan, kun kokee olevansa täysin tarpeeton ja hyödytön, josta kukaan ei välitä. Sen saattaa kokea yksin tai eläessään jonkun kanssa. Silloin tällöin muistuu mieleen vuosien takaa oma kokemus, jota koen yhä joskus. Sen voi pukea sanoiksi, että suljet asuntosi oven sisä- tai ulkopuolelta, koet olevasi yksin, olet seurassa tai et.

Ehkä osa tulee siksi, ettei koe kuuluvansa minnekään, eikä koe olevansa kotonaan missään. Vaan aina lopulta yksin, eikä kukaan ymmärrä syvimpiä tuntojasi. Kaipaat yksinäisyydessäsi seuraa, elämäsi jakajaa tavalla tai toisella ja jotain mitä ei oikein osaa selittää itselle saati toiselle. 

Vaikka nettimaailma ei koskaan fyysistä seuraa korvaa, voi se joskus olla myös sitä enemmän ja hyvä keino sen jälkeen, kun oivaltaa, että yksinäisyyden poistamiseen ei aina edes tarvita toista ihmistä. "Niin kauan kuin luen ja kirjoitan en ole koskaan yksin, vaikkei ketään olisi läsnä", sanoi chatissa 93-vuotias nainen. 78-vuotias mies taas kirjoitti: "Mukava, kun on Facebookissa paljon kavereita. Ei ole yölläkään yksinäistä, vaikken saisi nukuttua." Eräs 15-vuotian vastaavasti sanoi ainoiden kavereiden olevan netissä. Vastaavia viestejä on sosiaalinen media pullollaan.

"Nettimaailmasta ja sosiaalisesta mediasta yksinäisyyden poistajaksi". Siihen ideaan haen jalostajia, kumppaneita, ajatuksia ja mitä vain mikä antaisi jo vanhalle työkalulle uuden tarkoituksen. Enkä pahastu, vaikka joku veisi kaiken mukanaan ja toteuttaisi hankkeen toisten kanssa. Tästä kuitenkin jatketaan huomenna joko yksin tai yhdessä. Foorumi on vapaa, olkaa hyvät. 

Ei kommentteja: