Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 15. heinäkuuta 2023

Persujen peruspesun tarve?

Jossain vaiheessa minua mätti joidenkin poliitikkojen tai siitä kiinnostuneiden käyttämä termi viherpesu. Vaikka kuinka sitä mietin minusta se tuntui harhaisten ohilaukaukselta enkä sitä ymmärrä. Sitäkin paremmin ymmärrän kansan tuskan parahdukset persujen monista paskan turahduksista.

Vaikka se onkin kansasta kiinni minkälaisella länkytyksellä kukin onnistuu Arkadianmäelle itsensä markkinoimaan Isoon saliin kukkoilemaan tai kanoilemaan, ei se ole koko juttu. Vaan jos sen myötä polku kulkee hallitukseen saakka ministeriksi ja suuren puolueen puheenjohtajaksi, on minullekin merkitystä mitä maailmalla suomalaisista puhutaan. En halua Purran, enkä kenenkään muunkaan vuoksi kuulla mailmalla olevani rasistisen kansan jäsen.

Alamittaisuus ei silmissäni muutu sillä, että Purra nyt selittää miksi on kirjoittanut muslimien perinteiseen asuun puheutuneita naisia mustassa säkissä kulkeviksi. Yhtä vähän pitäisin siitä, jos kuka tahansa haukkuisi kansallispukuumme pukeutunutta Suomineitoa.

Linkin takana on Daniel Nylundin oiva kirjoitus. Siinä hän kertoo paremmin kuin minä ikinä kykenisin Purran kompuroinnista kansan antamalla mandaatilla kohti vastuullista tehtävien hoitoa. Tiedän kyllä olevani osin toiveajattelija, sillä syvissä riveissä on paljon rasismia, eikä se katoa korulauseilla. Minua sen karkoituksessa on eniten auttanut, että yritän kohdella toisia kuten toivoisin itseäni kohdeltavan muilla mailla.

Voi kuitenkin olla, että meissä on sen verran tolkun väkeä, joka pudottaa orrelta pahimmat raakkujat takaisin osaksi kansaa, vaikka olisi kuinka saanut paikan Isossa salissa muita mollaamalla.

Ei kommentteja: