Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 31. heinäkuuta 2023

Kuka poltti tulia ja maalaili kuvia luolissa?

46 000 vuotta sitten maapalloa asuttivat muun muassa villamammutit, sahahammastiikerit ja sukkulamadot. Nyt tiedemiehet ovat tehneet uudenlaisen läpimurron ja onnistuneet elvyttämään henkiin yhden tuona aikana eläneistä sukkulamadoista. Asiasta kertoi CNN.

Sitten tutkijat ovat löytäneet Borneossa olevasta kalkkikiviluolasta luolamaalauksia, jotka ovat maailman vanhimpia tunnettuja esittäviä kuvia. Luolamaalaukset ovat uuden tutkimuksen mukaan myös 40 000 vuotta vanhoja, kun niiden tarkka ikä on onnistuttu määrittämään Griffithin yliopiston tutkimuksessa. Tutkimus on julkaistu Nature-lehdessä.

Sitten Helsingin Sanomien mukaan Kristiinankaupungin Susiluolassa avatun kaivausalueen toisesta kerrostumasta on löytynyt tulisija, jonka iäksi Helsingin yliopiston ajoituslaboratorio on kahdella eri tekniikalla radiohiilitutkimuksissa saanut maksimipituuden, eli yli 40 000 vuotta. 

Wikipedian mukaan maapallolla on yleensä elänyt samanaikaisesti useita eri ihmis- ja apinaihmislajeja. On uskottu, että neandertalinihmisen kuoltua sukupuuttoon 40 000 vuotta sitten syntyi nykyinen tilanne, jossa maailmassa on vain yksi ihmislaji, nykyihminen. Vuonna 2003 Indonesian Floresin saarelta tehdyn löydön perusteella on kuitenkin esitetty, että vielä huomattavasti neandertalinihmisen sukupuuttoa myöhemmin maapallolla eli nykyihmistä paljon pienikokoisempi todennäköisesti oma ihmislajinsa, floresinihminen.

Luominen ry on 25.2.2014 rekisteröity yhdistys, jonka tarkoitus on tehdä evankeliointityötä. Yhdistys korostaa Raamatun auktoriteettiasemaa ja erehtymättömyyttä. Keskeisenä toiminta-ajatuksena on erityisesti pitää esillä kreationistista näkemystä maailman ja ihmisen synnystä. Yhdistyksen mukaan Jumala loi maailmamme kuudessa kirjaimellisessa päivässä noin 6000 vuotta sitten. Myös ihminen on heidän mielestä ja Jeesuksen sanojen mukaan luotu luomakunnan alussa.

Mihin siis itse uskoisin vai uskoisinko mihinkään vai kaikkeen ja onko sillä oikeastaan mitään väliäkään? Mutta yksi kysymys minulla on raamatun ja kristinuskon tietäjille. Kun aika monen selittäjän mukaan ihminen on luotu noin 6000 vuotta sitten, niin kuka mahtoi poltella tulia Kristiinankaupungin Susiluolassa ja maalailla kuvia Borneossa yli 40 000 vuotta sitten?

Ei kommentteja: