Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 6. kesäkuuta 2023

Uusin antamani porttikiellon

En aivan pienestä anna yritykselle julkista, kielteistä palautetta enkä itselleni porttikieltoa, mutta joskus se on paikallaan. Kaksi vuotta sitten ostin Tammiston Powerista yli 1000 euron puhelimen. Olin innoissani ja ajoin noin 15 kilometrin matkan Hyrylään. Siellä havaitsin, ettei puhelimessa ollutkaan ominaisuutta, jonka olin käsittänyt olevan. Niinpä ajoin takaisin peruakseni kaupan. Tähän myyjä, että ei käy koska olen mennyt liikkeestä ulos. Eikä käynyt, mutta eihän se maailmaa mullistava juttu ollut, vaikka harmittikin. Annoin kuitenkin saamastani ynseästä kohtelusta kipakan palautteen lisäksi itselleni kahden vuoden porttikiellon.

Luokseni on tulossa Morakot Thaimaan Phatthalungista parin viikon kuluttua kolmeksi kuukaudeksi. Hänen luonaan ja kanssaan viime talven viettäneenä tiedän, että riisi on siellä monen ykkösruoka, jota olikin joka päivä tarjolla. Ajattelen hänen pian tullessa lähes ensimmäisen kysymyksen Jokilaaksossa olevan "onko riisikeitintä?" No, ei ole, joten eilinen oli riisikeittimen etsintää.

Luulin niitä olevan kodinkoneliikkeet ja -osastot pullollaan. Mutta jo ensimmäisessä kaupassa ilmeni, että keittimet ovat  monesta paikasta loppuneet. Gigantin myyjä kertoi niiden olleen jostain syystä hittituote eikä heilläkään ollut hyllyssä kuin yhden mallin kahta kokoa. Koska haluamastani puuttui suomenkielinen käyttöohje, lopetin antamani porttikiellon ja lompsin viereiseen Powerin myymälään.

Sieltäkin löytyi vain yhtä mallia pahvipaketissa. Kysyinkin kauppaa työkseen tekevältä, että voisitko ottaa mahdollisen, tulevan hankintani pois suljetusta laatikosta. Tähän hän, että ei mielellään, sillä tuote näyttää sen jälkeen käytetyltä tai palautetulta. En halunnut ostaa sikaa säkissä, johon myyjä sanoi olevansa pahoillaan, mutta tällaiset ovat ohjeet. Ajattelin antaa ja annoinkin mielipiteeni myös ovisuun palvelupisteeseen. Siihen he Finnairin mitäänsanomaton hymy kasvollaan, että "sorry, mutta tällainen on meidän käytäntö". Tästä syystä jaan julkisesti kokemukseni. 

Päätin tapahtuneen johdosta antaa itselleni uuden, kahden vuoden porttikiellon Poweriin ja jatkoin kadonneen keittimen metsästystä. Ne olivat tyystin loppu Jumbon Stockmannilta, Carlssonilta, Clas Ohlsonilta, Prismasta ja Hyrylän Tokmannilta sekä saman paikkakunnan Puuilosta.

Mutta Puuilossa oli kuvan halpa, sähköllä toimiva haudutuskulho. Ja kun netti sanoi siinäkin voitavan valmistaa riisiä, hurahdin tekemään hankinnan. Nyt uusi, sähköinen astia on saanut paikkansa Merikonttikodin keittiön hyllyllä kuin kysyen: "Entäs nyt, mitä nyt teen tai tehdään?" Tähän mielessäni, että en minä vaan vielä tiedä, sillä etsimisestä huolimatta, en löydä netistä yksinkertaista ohjetta kuinka haudutuskattilassa kypsytetään ja tehdään, ei riisipuuroa vaan riisiä.

Jos teen sitä noin kaksi tai vaikkapa neljä annosta, paljonko laitan riisiä ja käykö tarkoitukseen kuvan paketin sisältö? Entä tuleeko kulhoon lirauttaa vettä ja jos kyllä, niin paljonko? Entä jotakin muutakin? Kauanko tuotoksen pitää kypsyä ja mistä tiedän milloin se on valmista? Lämpötilojakin näyttää olevan kaksi. Please, auttakaa minua kypsentämään riisiä. 

1 kommentti:

SIILI kirjoitti...

Kun laittaa 1 dl riisiä kiehumaan , saa 3dl kypsää riisiä.