Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 29. huhtikuuta 2023

Hyrylään caravan- ja campingalue

Vuonna 2015 kirjoitin tämän linkin takana olevan kirjoituksen caravan- ja campingalueen saamiseksi Tuusulaan. Vaikka moni asia on muuttunut ja Järvenpääkin vuokrannut entisen leirintäalueensa pellon hevoslaitumeksi, on asia edelleen yhtä ajankohtainen. Keski-Uusimaan julkaiseman uutisen ja siinä haastatellun asiantuntijan mukaan Järvenpää menettää yli 5 miljoonaa euroa leirintäalueen vuosituloja. 

Tuusula ei ole ehkä koskaan oikein pysähtynyt pohtimaan ja profiloimaan minkälainen vetovoimatekijä voisi matkailun kannalta olla Hyrylään päättyvä ja sieltä alkava moottoritie valtakunnan pääkaupunkiin. Jossa ajaminen ei ole herkkua ja matkailuajoneuvoyhdistelmällä pysäköiminen lähes mahdotonta. 

Hyrylän Urheilukeskus tarjoaa virikkeitä moneen lähtöön kesäisine uintimahdollisuuksineen ja voisihan siellä olla talvisin avantokin saunoineen, sillä Rastilan vastaava on huippusuosittu. Kaupallisia päivittäistavarapalveluja on pian Prismasta isoon K-Supermarketiin ja Lidliin. Seudulta löytyy myös Starkki, Tokmanni, Puuilo ja monet muut. Sähköpyörät ja -potkulaudat tuovat ulottuville Tuusulanjärven ja paljon muuta mielenkiintoista tutustuttavaa.

Eräänkin kerran olen kiertänyt Hyrylän seudun rakentamattomia alueita entisestä urheilukentästä entiseen ravirataan, varuskunnan kenttään ja vieressä olevaan lämpövoimalan tyhjään monttuun sekä lukuisia muita tarkoitukseen sopivia alueita. Tilaa matkailulle olisi edelleen, mutta mistä löytyisi riittävä innostus toteuttamiselle? 

Vaikka en kaupallisuudesta enkä monesta muustakaan asiantuntijaksi asti ymmärrä, sen tästä aiheesta käsitän, että kun Suomen suurin Keskisen kyläkaupan caravanalue Onnela toimii Tuurissa loistavasti, toimisi sellainen Tuusulassakin ja toisi osaltaan lisää eloa kylälle sekä kaupallisia ja muitakin palveluita kaikille.

Ei kommentteja: