Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 17. maaliskuuta 2023

Jomtienin rantakadun Suomiväriä

Dongtan Beach, jota kutsutaan myös Rainbow tai Guy Beachiksi on Jomtienin rantakadun Pattayan puoleisessa päässä, jossa sijaitsee myös seudun ehkä ainut yleinen sauna mistä pääsee mereen uimaan. Tai jos tarkkoja ollaan, niin Sand Sauna sijaitsee Yinyom Beachin kohdalla.

Se onkin pohjoisin kohta, jonne Jomtien Beachiltä pääsee rantaa myöten skootterilla tai vaikka autolla. Kauaa ei tarvitse etelään päin sieltä tulla takaisin, kun rannalle on ilmestynyt uusi Suomen lippu. Sen historiaa en tiedä.

Kun jatkaa matkaa on Rabbit Resortin kohdalla rantatuolipaikka numero 13. Pirkon rannaksikin kutsuttu, joka saattoi olla aikaisemmin hieman eri kohdassa. Numerokin oli omassa suussani 33. Oikein mukava paikka ja väki joka tapauksessa sateenkarilippujen vieressä. 

Kun jatkan matkaa, saattavat suomalaisetkin heitellä petankkipalloja. Suunnilleen siinä on välillä aamuisin voimisteluliikuntaa, jolla on hieno nimi ja johon Päiviskin on osallistunut. Joululaulujakin siellä laulamme, kun niiden aika on.

Pian olemme suomalaisittain Hyrsylän mutkassa, jossa kokoontui ennen kovinkin aktiivisesti suomalaisia. Paikkaa sanotaan Raittiiden rannaksi. Väki siellä on harventunut eikä ystäväni Tornion Markkukaan istune siellä enää koskaan. Joskus hänen kanssaan muistelin parjaamiamme venäläisiä. Että kuinkahan moni venäläinen on hankkinut mainitulle rantapaikalle joidenkin suomalaisten lailla porttikiellon.

Matkan jatkuessa Yömarkkinatorin kohdalla on taas Suomiväriä, vaikka moni ulkomaalainen ei sitä tiedä. Ollaan Angry Birds leikkipuistossa. Juuri valmistunutta kunnostusta Gizmo kehui keinonurmineen kovasti sähköisessä julkaisussaan. Mutta mies ei liene paljasjalkainen stadilainen eikä paikallinen, sillä hän ei tainnut paljain jaloin puistossa tallustella. Niin polttavan kuumaksi aurinko lämmittää nurmen. Vaikka puisto hieno onkin, on kaunis, vihreä ratkaisu ehdottaman väärä, joka vie lapsilta monta leikkimahdollisuutta.

Oikeastaan eteläisin tiedossani oleva, väriämme tunnustava rannan paikka on Lemminkäisen ranta. Nimi lienee tullut asfalttimiehistä, jotka viettivät paikassa talvikuukausia. Mutta enää ei ole Lemminkäisellä asfalttimiehiä, eikä lipustakaan valtakunnan lipun alla juuri nyt kuin narut. Kerran olin Jomtien Saunalla ja tapasin kotinaapurini Asfalttikallion saman alan miehiä. Sanoivat, että Thaimaassa sataa ennemmin lunta kuin he istuvat Lemminkäisen rannalla 🤣. Jotkut sanovat sitä Savolaisten rannaksikin. 

Kun siitä jatkan edelleen kohti etelää, on hiekkarantaa levennetty ehkä parin kilometrin matkalta sata metriä. En tiedä kuinka käy, mutta luulen, että koskaan ne rannat eivät täyty aurinkotuoleista eikä -varjoista saati niiden alla istujista. Mutta sen se kertoo, että Jomtien Pattaya Beach aikoo pitää kiinni turisteistaan.

Ei kommentteja: