Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 11. helmikuuta 2023

Pidän tarinoista tuotteiden takana

Body Gloven aloittivat identtiset kaksoset Bill ja Bob Meistrell Redondo Beachissä, Kaliforniassa. He kasvoivat Boonvillessä, Missourissa ja muuttivat Manhattan Beachille Kaliforniaan vuonna 1944. Veljekset olivat aina kiinnostuneita vedestä ja jopa loivat alkeellisen sukelluskypärän öljykannusta, tervasta, lasista ja polkupyörän pumpusta, jotta voisivat tutkia lampea heidän perhetilallaan. Manhattan Beachilla he rakastuivat vielä enemmän veteen.

Kun tarvitsin uudet jalkineet tai jonkin sortin läpsyttimet Thaimaassa, hankin kuvan Body Glovet. Oli sen verran laadukkaan oloinen kauppa, että hinnastaan riippumatta, noin viisi euroa eli alle 200 bahtia, mukavat jälkineet saattavat olla aidot.

Sen sijaan Crocseja minulla on kenkäkaapin täydeltä originaleja ja jäljitelmiä. Niiden takana on useampiakin tarinoita. City-lehti vastaa kysyjälle alkuperäisistä näin, kun lehdeltä kysyttiin paljonko Foppa teki massia Crocseilla? "Rakas vihollisemme, entinen jääkiekkoilija Peter Forsberg pääsi tahkoamaan mukavasti hilloa Crocs-jalkineilla eli foppatohveleilla.

Huippuvuosina niitä myytiin Forsbergin omistaman yrityksen kautta yli puoli miljoonaa paria vuodessa pelkästään pohjoismaihin. Tarkkaa summaa Forsbergin tienesteistä on vaikea sanoa, mutta kyse on miljoonista euroista, sillä Crocs ovat katteeltaan tunnetusti myyjälle herkullisia tuotteita.

Crocsin materiaalit sopivat maagiset pelitaidot omaavalla Fopalle, sillä samasta sähköä eristävästä materiaalista tehdään myös lätkän munasuojuksia. Armotonta kritiikkiä saaneet kengät ovat myyntihuippunsa nähneet ja piraattiversiot ovat vallanneet maailman. Huippukohta osui vuoden 2007-2008 tienoille, mutta sen jälkeen Crocseja ei ole saatu enää liikkumaan. Kaikki, jotka sellaiset suostuvat jalkaansa laittamaan, ovat jo sellaiset hankkineet."

Kahden eri vyöhykkeen aikaa yhtäaikaisesti näyttävällä Casio rannekellollani on myös tarina. Minulle se kertoo numeroilla, että kellon ollessa juuri nyt Thaimaassa 5.55 aamulla, on se Suomessa vajaan tunnin yli puolenyön. Sitten se kertoo kävelemäni askeleet, sillä juoksua en outokumpuni kanssa harrasta. Enkä surffaustakaan, vaikke kellolta näkee joka hetki monen maailmankolkan nousu- ja laskuvesien korkeudet ja ajat.

Älykello se ei silti ole, joten patteri kestää ja kestää..... ainakin yli vuoden. Tarina tulee surffauksesta, sillä kellossa on surffarin signatuuri. Lajia olen itse harrastanut noin varttitunnin, jonka ajan pysyin laudan päällä Jyväskylän Tuomiojärvellä. 

Kanoa Igarashi (s. 1. lokakuuta 1997) on japanilainen amerikkalainen surffaaja, joka on kilpaillut ammattimaisesti maailmanlaajuisesti vuodesta 2012 lähtien. Vuonna 2016 hän oli World Surf Leaguen (WSL) Championship Tourin (CT) nuorin tulokas ja oli kerännyt enemmän Round One voittoja kuin mikään muu surffaaja. Kanyo sijoittui 2. sijalle Pipeline-tapahtumassa ja 20. sijalle kokonaisuutena sinä vuonna. Hänen uransa paras suoritus oli vuoden 2022 WSL CT:ssä, jossa hän sijoittui viiden parhaan joukkoon ja pääsi kilpailemaan vuoden viimeisessä tapahtumassa, joka pidettiin Trestles Californiassa.

Igarashin isä Tsutomu oli surffaaja Japanissa ja itse urheilun innokas fani. Kun hänen vaimonsa Misa sai tietää olevansa raskaana, pariskunta jätti työnsä Tokiossa ja muutti Huntington Beachille Kaliforniaan, eli Surf Cityyn tavoitteenaan kasvattaa lapsestaan ​​kilpailukykyinen surffaaja. Tsutomu vei poikansa surffaamaan jo 3-vuotiaana ja herätti hänet rutiininomaisesti surffaamaan klo 5.45 mennessä, jotta hän pääsisi kouluun ajoissa. Igarashi voitti ensimmäisen surffauspokaalinsa 7-vuotiaana.

Ei kommentteja: