Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 8. tammikuuta 2023

Somemaailman sanailua

Kun vastaan Facebookissa kysymykseen: "Onko Pattayalla vuokrattavissa sähkö mopoja ja saako niitä ajaa ilman jotain ajokorttia?", että Thaimaassa ei ole mopoja, saan vain vähän asiallisia vastauksia. Mutta sitäkin enemmän tai vähemmän alamittaista ja henkilökohtaisuuksiin menevää mitä sitten lieneekään.

Saman sarjan kommunikointia, jos joku kysyisi onko Unkarissa merivoimia ja paljonko niissä on joukkoja? Ja saisi asialliseksi vastaukseksi, että Unkarissa ei ole merivoimia , kun ei ole mertakaan. Siitäkin ehkä nousisi älämölö, että vastaaja nai pilkuja ja olisi pitänyt ymmärtää, että kysyjä tarkoitti merivoimilla ylipäätään Unkarin armeijaa 😂😂.

Kun kirjoitan mielestäni kauniisti, tunteellakin pihapiirin eläimistä ja lapsille jakamistani leluista sekä jaan sen samaan paikkaan, ei sitä kommentoi juuri kukaan. Mutta keskustelu on mukavaa, vaikkei olisi aina mieleistäkään. Joten joskus saadakseni sitä aikaan, provosoin ja välillä vastaankin asiattomuuksiin asiattomuuksilla sekä hieman ylimielisen oloisesti.

Kyllä minua ilkeämielinen, mollaava ja välillä kunnianloukkauksen tunnusmetkit täyttävä sanailu harmittaakin Ei silloin, kun jonkun postauksen kirjoittaja tai jakaja saa mitä on tilannutkin tai se kohdistuu itseeni. Mutta silloin tällöin tyhjänlänkyttäjiä tulvillaan oleva Facebook, saa raadeltavakseen käyttäjänä lähes neitsyyden tai poikuuden omaavan. Joka hyväuskoisena kysyy jotakin oikeaa, mieltään askarruttavaa asiaa tai tarvitsemaansa tietoa. Jos ei ensimmäinen niin viimeistään kolmas kommentti on jostain syvältä, minne ei paista aurinko eikä näytä valoa mikään muukaan.

Kateellisten mielipide kaverin tai jonkun muun isosta, usein amerikkakaisesta autosta on, että se on vehkeiden jatke tai miehisyyden muu korvike. Asialliseen kysymykseen asiattomassa vastauksessa on samaa kateutta ja omaa pienuutta. Ehkä itsellänikin on jotain sen sukulaista.

Joskus joku ei näytä erottavan mopoa moottoripyörästä, vaikka pitäisi. Sitten hän haukkuu minut ties miksi bizzerwizzeriksi. Joka sekin oli siinä siinä osasiko hän kirjoittaa sen oikein (osasi 👌). Mutta jatkaa aikansa mollattuaan ilman sanottavaa vastakaikua, etten ole Suomenkielen enkä minkään muunkaan maisteri. Kieltämättä tuntuu munaskuissa tai jossain muualla mukavalta vastata, että suomen kieli kirjoitetaan kahdella sanalla erikseen ja aloitetaan keskellä lausetta pienellä s-kirjaimella 🙃🙃.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole ihme että olet polttanut siltasi takana, lapset hylännyt sinut.
Naiset jättää jne...
Katso peiliin, olet itsesi pahin vihollinen.

SIILI kirjoitti...

Aivanko anonyymisti uskallat palautteen antaa.......kertoo paljon ......