Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 1. marraskuuta 2022

Ehkä pääni alkaa pehmetä

Jostain syystä olen kokenut ystäväni ja entisen työtoverini Rolf Rautiaisen muutamana viime päivänä erityisen myönteisessä valossa. Ehkä olenkin pehmenemään päin, sillä olen myös katsonut lähes jokaisen hänen julkaisemansa ja tekemänsä lyhyen videopätkän Arkista elämää Thaimaassa Facebook-ryhmässä.

Erityisesti pidän niistä missä hän kuvaa eläimiä ja kertookin niistä jotain. Esimerkiksi heidän kaksi mustavalkoista koiraa ovat mieleeni. Muistelen, että toisen Rofa pelasti pentuna jostain riisipellolta. Suomalaisilla irtikoirien vihaajilla näyttääkin olevan valikoiva suhtautuminen koiriin ilman riimuja. Sillä silloin tällöin saan itse kielteistä palautetta, kun annan niille makupaloja. Silmiini ei sen sijaan ole sattunut koskaan kritiikin sanaakaan Rautiaisen irtokoirista 🤣🤣. 

Toinen mieluinen aihe on kaksi vapaata taivaan lintua, Cekko ja Gigi papukaijat, jotka silloin tällöin ilmestyvät Kobin ja Rofan kodin ruokapöytään laittamaan murua linnun rinnan alle. Toki on mukava seurata miehen muutakin kerrontaa milloin miltäkin paikkakunnalta ja mistäkin aiheesta.

Joku aika sitten hän iloitsi kyseisten, etupäässä videosivujen ylläpitäjänä, kun seuraajien määrä oli ylittänyt 5000 rajan. Se on hieno saavutus. Jomtien Pattaya Beach vastaavasti on ehkä hieman vanhempi ja jäsenmäärä on ripauksen yli 3000.

Suurin omaa käsialaa oleva julkaiseminen ovat valokuvat, joita jaan Googlen käyttöön. Niitä on katseltu liki kolme miljoonaa kertaa. Suhteellisen moni on vuosien aikana lukenut myös blogejani, joista osan tein Päiviksen kanssa vuoropäivin. Määrä on tällä hetkellä noin 700 000 lukukertaa. Jomtien Pattaya Beachin Facesivuilla käydään päivittäin noin puolen tuhannen kerran verran, vaikka sivut tilastojen mukaan tavoittavat enemmän kuin tuplamäärän.

Ehkä Facesivujen ylläpitäjänä poikkean muista siten, etten hevin laita ketään jäähylle saati poista ryhmästä. Varsinkin Jomtien Pattaya Beach ryhmän kehitystä on ollut mukava seurata, sillä oikeastaan sen lukijat ja sisällöntuottajat ovat saaneet täysin määrätä suunnan minne ryhmä menee. Onkin mieltä lämmittävää, että joukossa on palveluiden tarjoajia, jotka käyttävät ryhmää informoidessaan milloin saa ruisleipää ja karjakapiirakoita, missä näkee formuloita tai koska lämpiää sauna.

Ehkä merkittävin oma palvelutehtäväni onkn tällä hetkellä ryhmien ylläpito, valokuvien ottaminen ja julkaisu sekä päiväkirjanomaiset blogikirjoitukseni. Saan siitä myös itselleni paljon ja kaiken sen keskellä voin kokea kuuluvani joukkoon. 

Ei kommentteja: